Hengen ja Tiedon messujen ilmoitusaineistoa julkaistaan vuosittain ilmestyvässä messulehdessä sekä näytteilleasettajagalleriassa. Ilmoitusaineisto koostuu messupaikkojen ja ilmoituskampanjoiden tilauksen hintaan sisältyvistä messulehden rivi-ilmoituksista, näytteilleasettajagallerian virtuaalisista messuosastoista, tapahtumakalenterin ohjelmatiedoista, messusivujen ja messulehden nostoista sekä eri tyyppisistä näytteilleasettajaluetteloista. Tätä ilmoitusaineistoa täydentävät messulehdessä julkaistavat mainokset ja ilmoituskampanjoiden tarjoamat lisämahdollisuudet.
Alla olevia ohjeita seuraamalla helpotatte Hengen ja Tiedon messujen messuorganisaation työtä näiden messujulkaisujen toimittamisessa. Suosittelemme vahvasti hoitamaan tietojen lähettämisen tietokoneella tai tabletilla. Tässä ohjeessa sivutaan paljon myös esiintyjien ilmoitusaineiston lähettämistä, mutta tämä ei ole kuitenkaan tarkoitettu ohjeeksi esiintyjille ja ohjelma-aikojen tilaajille. Ohjeet käyvät läpi ilmoitusaineiston lähettämisen kohta kohdalta – tutustukaa ystävällisesti vain niihin kohtiin, jotka koskettavat teitä.
Jos kaipaatte ohjeita ja vinkkejä messupaikan pystyttämiseen, purkamiseen tai muihin käytännön asioihin liittyen, niitä löydätte täältä.
Hengen ja Tiedon messujen ilmoitusaineistoa julkaistaan vuosittain ilmestyvässä messulehdessä sekä näytteilleasettajagalleriassa. Ilmoitusaineisto koostuu messupaikkojen ja ilmoituskampanjoiden tilauksen hintaan sisältyvistä messulehden rivi-ilmoituksista, näytteilleasettajagallerian virtuaalisista messuosastoista, tapahtumakalenterin ohjelmatiedoista, messusivujen ja messulehden nostoista sekä eri tyyppisistä näytteilleasettajaluetteloista. Tätä ilmoitusaineistoa täydentävät messulehdessä julkaistavat mainokset ja ilmoituskampanjoiden tarjoamat lisämahdollisuudet.
Alla oleva ohjeita seuraamalla ohjeita helpotatte Hengen ja Tiedon messujen messuorganisaation työtä näiden messujulkaisujen toimittamisessa. Suosittelemme vahvasti hoitamaan tietojen lähettämisen tietokoneella tai tabletilla. Tässä ohjeessa sivutaan paljon myös esiintyjien ilmoitusaineiston lähettämistä, mutta tämä ei ole kuitenkaan tarkoitettu ohjeeksi esiintyjille ja ohjelma-aikojen tilaajille. Ohjeet käyvät läpi ilmoitusaineiston lähettämisen kohta kohdalta – tutustukaa ystävällisesti vain niihin kohtiin, jotka koskettavat teitä.
Jos kaipaatte ohjeita ja vinkkejä messupaikan pystyttämiseen, purkamiseen tai muihin käytännön asioihin liittyen, niitä löydätte täältä.
Ilmoitusaineiston lähettäminen on tehty tarjolla olevien mahdollisuuksien laajuuteen nähden mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Messupaikkojen varaukset ja ilmoituskampanjat ovat kestotilauksia, jolloin ilmoitusaineisto pysyy näkyvillä ja on tarvittaessa säännöllisesti muokattavissa niin kauan kuin tilaus jatkuu. Suurimmaksi osaksi ilmoitusaineistoon tulevan sisällön lähettäminen meille on vapaaehtoista – vain pieni osa pyydettävistä tiedoista on pakollisia.
Varauduttehan siihen, että näitä ilmoituksiin vaadittavia tietoja tässä ohjeessa käsiteltävän ilmoitusaineiston lähettämisessä ovat messuosaston nimi, noin 10 sanan lyhyt esittely/intro, 300-5000 merkin esittelyartikkeli, messuosaston WWW-osoite ja toimiala sekä haluamanne asiasanat. Ilmoitusten sisältö ei ole välttämättä julkaistavissa ilman näitä tietoja. Voimme tarvittaessa luoda myös puolestanne toimialaluokituksen ja asiasanoja. Tilauksen ominaisuuksia, jotka ovat erillisellä sähköisellä lomakkeella ja niin ikään pakollisia, ovat mahdollisen messupaikan numero ja messuosastolle tarvitsemienne pöytien määrä (voitte ilmoittaa jälkimmäisen tiedon tarvittaessa avoimeksi).
Aineiston luomisessa on hyvä olla nyt poikkeuksellinen huolellinen, sillä näytteilleasettajagalleria on uusi ominaisuus, johon meillä ei ole valmiiksi aikaisempien vuosien ilmoitusaineistoa käytettävissämme. Kun tiedot on täytetty huolella yhtenä vuonna, työn tulosta voi pitkälti sellaisenaan hyödyntää seuraavinakin vuosina. Näytteilleasettajagallerian tietoja voi muokata maksutta kerran vuodessa. Sen jälkeen kun vastaanottamamme tiedot on päivitetty näytteilleasettajagalleriaan, ylimääräisistä muokkauspyynnöistä peritään 10 euron käsittelymaksu mikäli ne otetaan käsittelyyn.
Ilmoitusaineiston julkaisemisesta vastaa näytteilleasettajagallerian ylläpito sekä messulehden toimitus. Messulehden painos on yleensä noin 4000 kappaletta, jonka lisäksi monet tutustuvat messulehden sähköiseen versioon verkossa. Verkkosivuilla ja näytteilleasettajagalleriassa lukijoita on kymmeniä tuhansia, jotka painottuvat syys-lokakuulle. Muistattehan, että julkaistavat aineistot tulee lähettää 1.7 mennessä. Vanhoilta asiakkailta toivomme aineistot messulehteen jo 15.6 mennessä.
Jälki-ilmoittautuneet eivät välttämättä saa lähettämänsä aineistoa messulehteen ja verkkosivuille ennen sen vuoden messuja. Aineistopäivän jälkeen lähetetyt tiedot huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.
Näytteilleasettajagallerian ylläpito voi halutessanne koota puolestanne suurimman osan näytteilleasettajan ilmoitusaineistosta erillistä maksua vastaan (huomaattehan, ettei tämä koske pelkästään ilmotuskampanjan sisältäviä tilauksia). Voitte valita tämän vaihtoehdon verkkokaupan kassan tilauslomakkeella, jolloin tehdessänne uutta paikkatilausta, suurin osa tilauslomakkeeseen sisällytetyistä messuosaston ilmoitusaineistoa koskevista kentistä piilotetaan. Antaessanne luvan ilmoitusaineiston kokoamiseen puolestanne, hyväksytte samalla sopimusehtojen mukasesti sen, että aineiston toimittamisessa voidaan käyttää tekijänoikeuksien rajoittamatta muualla julkaisemianne tietoja.
MUISTILISTA ENNEN SISÄLLÖN KOKOAMISEN ALOITTAMISTA
-Miettikää miten haluatte lähettää aineiston (tai haluatteko, että ylläpito kokoaa aineiston puolesanne suureksi osaksi). Jos olette vanha tilaaja tai tulossa jaetulle messupaikalle olematta paikan tilaaja, voitte valita mitä kautta haluatte lähettää ilmoitusaineiston (lisätietoja alla).
-Tutustukaa virtuaalisen infopisteen tarjoamaan tietoon uuden näytteilleasettajagallerian tarkoituksesta, toimintaperiaatteista ja visioista. Voitte tutustua myös vanhoihin messulehtiin elleivät ne ole vielä tuttuja. Messulehteemme voi ostaa erikseen myös lisämaksullista mainostilaa.
-Kannattaa tarkastella etukäteen muutamia toimialaanne koskettavia messuosastoja näytteilleasettajagalleriasta, jotka voivat tarjota inspiraatiota omankin sisällön kokoamiseen. Yhden näytteilleasettajan kautta löydätte nopeasti muitakin samankaltaisia näytteilleasettajia oikeassa alalaidassa “tutustu myös” -otsikon alla. Näytteilleasettajagallerian etusivulta löytyvää toimialojen pudotusvalikkoa sekä sen lopusta löytyvien suosituimpia asiasanoja kannattaa hyödyntää myös.
-Lopuksi tutustukaa näihin ohjeisiin ennen ilmoitusaineiston lähettämistä. Kun lähetätte aineistoa, kannattaa täyttää ohjeita seuraamalla ensin pakolliset kentät ja sen jälkeen oman harkinnan mukaan vapaavalintaisia kohtia, jos teillä ei ole valmista ennakkosuunnitelmaa missä määrin lähetätte meille aineistoa.
UUDET TILAUKSET JA KESTOTILAUKSEN UUSIMINEN VERKKOKAUPAN MAKSULINKILLÄ
Kun olette varaamassa verkkokaupan kautta uutta näytteilleasettajapaikkaa, voitte määrittää käden käänteessä messuosastonne paikkanumerot, mahdollisesti tarvitsemanne lisänäkyvyyden, lisäominaisuudet, tarvitsemienne pöytien määrän ja mahdollisen messuosaston ohjelman. Ilmoituskampanjan ostaminen uutena asiakkaana on vielä helpompaa, koska tilauksen tuotesivulla teidän tulee ainoastaan valita haluamanne kampanjan tyyppi ja päättää, haluatteko ostaa sille samalla lisänäkyvyyttä tai lisäilmoitustilaa.
Näistä tiedoista messuosaston numero, lisänäkyvyyteen valitsemanne korostusväri ja mahdollinen messuosaston ohjelma julkaistaan osana ilmoitusaineistoa. Ilmoitustilan laajentaminen puolestaan vaikuttaa siihen, miten lähettämäänne ilmoitusaineistoa julkaistaan (ks. tarkemmin luku, joka koskee näkyvyyttä messujulkaisuissa).
Valittuanne haluamanne messupaikat ja/tai ilmoituskampanjan ostoskoriin, varsinaisen ilmoitusaineiston lähettäminen onnistuu kätevästi verkkokaupan kassalla, johon teidät ohjataan viimeistelemään tilauksenne. Voitte hoitaa ilmoitusaineiston lähettämisen verkkokaupan kassalla myös vanhana asiakkaana, kun paikkavarausta tai ilmoituskampanjaa koskevan kestotilauksen uusiminen tulee ajankohtaiseksi. Tällöin verkkokauppa lähettää teille tilauksen uusimista koskevan viestin, jossa on laskun lisäksi verkkokaupan maksulinkki, jota klikkaamalla ohjaudutte verkkokaupan kassalle. Olemme sijoittaneet kassalle laajennetun tilauslomakkeen, johon tulevat näkyville ne kentät, joissa pyydetään juuri teidän tilaustanne tai tilauksianne koskevia aineistoja. Jokaisessa tilauslomakkeen kentässä ja osiossa on lyhyesti myös niissä pyydettyä ilmoitusaineistoa koskevia täyttöohjeita.
Täyttäessänne tiedot verkkokauppamme kassan tilauslomakkeella, ennen ilmoitusaineiston tietojen täyttämistä teiltä pyydetään laskutustietoja (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, postiosoite ja tarvittaessa työnumero sekä Whatsapp-numero). Huomaattehan, että näitä tietoja ei ole tarkoitettu julkaistavaksi, mahdolliset ilmoitusaineistossa julkaistavat yhteystiedot pyydetään teiltä erillisissä kentissä asiointitiedot-osiossa.
Voitte myös tarvittaessa jälkikäteen täydentää laajennetun tilauslomakkeen kohtia oman käyttäjätilinne sivulla, johon lähettämänne tiedot tallentuvat tarkasteltavaksenne. Näin teidän ei mahdollisten aineistoon jääneiden virheiden tai puutteiden vuoksi tarvitse täyttää uudelleen lomakkeen pakollisia kenttiä. Suosittelemme kuitenkin vahvasti tähtäämään siihen, että tietoja ei tarvitsisi jälkeen päin korjailla, sillä emme saa automaattisesti siitä tietoa, jos muutatte tietoja sen jälkeen kun olette lähettäneet tai uusineet tilauksen kassalla. Niinpä teidän tulisikin ilmoittaa sähköpostitse jos olette käyneet tekemässä jälkeen päin muutoksia, jotta nekin tulisivat julkaisuvaiheessa huomioiduksi.
On kuitenkin tärkeää huomata, että verkkokaupan oman käyttäjätilin kautta ei voi muokata muihin tilauksiin kuin messupaikkojen varauksiin ja näytteilleasettajan ilmoituskampanjoihin (tarjous/myyntikampanjoihin) liittyviä ilmoitusaineistoja. Esimerkiksi esiintyjät ja ohjelma-ajan tilaajat eivät voi tätä mahdollisuutta hyödyntää. Lisäksi ette voi jälkeen päin muokata tätä kautta aiempaa nimeä, kattojärjestön nimeä, yhteispaikkatietoja sekä toimialaluokitusta, joten kannattaa olla erityisen tarkka näiden tietojen osalta, että ne tulevat oikein.
LOMAKE VANHOLLE ASIAKKAILLE JA JAETUN MESSUPAIKAN TILAAJILLE
Jos olette vanha kanta-asiakkaamme, ettekä käy vahvistamassa varauksenne uusimista maksulinkin kautta vaan suoritatte maksun viitteellisenä tilisiirtona tai ette muutoin halua lähettää tietoja tilauslomakkeen kautta, voitte lähettää ilmoitusaineiston tai täydentää sitä täyttämällä erillisen näytteilleasettajan ilmoitusaineiston kirjoituspohjan. Tähän sähköiseen kirjoituspohjaan on sisällytetty tiivistetysti samat ohjeistukset kuin tällekin sivulle.
Jos olette tilanneet messupaikan, johon tulee useita messuosastoja jaettuna eri näytteilleasettajien kesken, tällöin loppujen näytteilleasettajien tulee lähettää julkaistavaksi oman esittelynsä jokainen erikseen. Tilauslomakkeeseen ja sähköiseen kirjoituspohjaan sisällytetyt kentät on tarkoitettu vain yhden näytteilleasettajan tietojen lähettämiseen ja jokaisella näytteilleasettajalla on paikan hintaan sisältyvä oikeus saada ilmoitus julkaisuihimme.
Suosittelemme lähettämään kaikki tiedot kerralla, mutta kuitenkin huolellisesti. Jos päädytte lähettämään tulevien messujen tiedot ensin osittain ja haluatte sitten myöhemmin vielä täydentää kirjoituspohjan lomaketietoihin uusia tietoja, voitte halutessanne lähettää ne tekstimuodossa sähköpostitse jos kyse on vain muutamasta pienestä täydennyksestä. Isommissa täydennyksissä voimme myös pyynnöstä lähettää sähköpostilla näytteilleasettajan ilmoitusaineiston kirjoituspohjan Word-muodossa. Voitte pyytää lomaketta sähköpostitse ja palauttaa sen myöhemmin täytettynä sähköpostin liitteenä.
NÄYTTEILLEASETTAJIEN JA KAMPANJOIDEN NÄKYVYYS MESSUJULKAISUISSA
Näytteilleasettajien messupaikkojen ja ilmoituskampanjoiden hinta sisältää messulehdessä ja näytteilleasettajagalleriassa julkaistavat tiedot, joiden tarkoitus on markkinoida näytteilleasettajan tarjontaa sekä helpottaa näytteilleasettajan tarjonnan löydettävyyttä.
Osana tilausta julkaistavat messulehden näytteilleasettajahakemiston ilmoitukset järjestetään messuosaston sijainnin mukaan (virtuaaliset messuosastot luokiteltuna erikseen). Ilmoitukseen voidaan sisällyttää messuosaston nimi, lyhyt noin 10 sanan esittely, puhelinnumero, sähköpostiosoite, käynti-/postiosoite ja WWW-osoite. Lisäksi näytteilleasettajien aakkosellisessa luettelossa voidaan julkaista vaihtoehtoinen nimi jos vieraat etsivät messuosastoa eri nimillä.
Aiemmin mainittuihin laajennettuhin (näytteilleasettajahakemiston) ilmoituksiin voidaan sisällyttää lisäksi alaotsikko, mahdollisen kattojärjestön nimi, aukioloajat, yhteyshenkilön nimi sekä tarvittaessa kaksi puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta. Valitulla värillisellä taustalla julkaistaviin korostettuihin ilmoituksiin voidaan puolestaan sisällyttää näkyvyyden lisäämiseksi logo otsikkokuvaksi. Jos messuosastolla järjestetään omaa ohjelmaa, osana promokampanjaa voidaan tavanomaisen messuosaston ilmoituksen rinnalla julkaista messuosaston esiintyjän ilmoitus. Esiintyjien lyhyet kuvaukset voidaan luokitella esiintyjähakemistoon ohjelman ajan ja paikan mukaan. Messulehden toimitus päättää varsinaisten ohjelmatietojen julkaisemiseen liittyvistä käytännön asioista. Perinteisesti ilmoitustilaa ostamalla on ollut kuitenkin mahdollista saada oman ohjelman tiedot koko viikonlopulta messulehteen osana messujen ohjelmakaaviota (ks. kohdennettu promokampanja).
Näytteilleasettajagallerian monipuoliset ominaisuudet puolestaan mahdollistavat yleisön tiedontarpeisiin vastaamisen tavalla, jossa vain mielikuvitus on rajana. Virtuaalisen messuosaston sivu voi sisältää aiemmin mainitun sisällön lisäksi entisen nimen, englanninkielisen nimen, maksimissaan noin 7000 merkin esittelyn sisältäen mahdolliset tekstilaatikot valitulla värillisellä taustalla ja kehyksillä (+ingressin), englanninkielisen esittelyn, julkaisuluettelon sekä esittelyvideon, siltä osin kuin näitä tietoja ja sisältöjä on meille lähetetty julkaistavaksi. Sivulla voidaan julkaista myös täydentäviä yhteystietoja. Sivulle voidaan myös asettaa näkyville värillinen logo tai muu otsikkokuva.
Näytteilleasettajagallerian sisältöä voidaan luokitella meille lähetettyjen luokittelutietojen eli perustamisvuosien, rekisteröitymisvuoden, kielitaidon, tarjolla olevien maksutapojen, toimialan sekä enintään 80 asiasanan perusteella. Virtuaalisia messuosastoja voidaan luokitella erilaisiksi luetteloiksi näiden tietojen perusteella (esim. aakkosellinen luettelo messuosaston nimen tai toimialan perusteella). Tarkempia ohjeita asiasanojen, toimialatietojen ja muiden luottelutietojen valinnasta löytyy alempaa tässä artikkelissa.
Ensimmäisenä tietona kirjoituspohjan lomakekentissä vaaditaan sisältöjen otsikoksi virtuaalisen messuosaston nimi, kuten se messujulkaisuihin merkitään. Yleisimpiä otsikoita ovat etu- ja sukunimi, yhteisön nimi, yrityksen nimi, liikkeen nimike, toiminimi, julkaisun nimi, tuotesarjan nimi ja rekisteröity tavaramerkki. Esiintyjien kuvausten ja muiden henkilökuvien osalta vastaava tieto on henkilön nimi tai taiteilijanimi.
Nimi on perinteisesti tärkein tieto paitsi asiakkaan tunnistamisen, myös messujulkaisujen kannalta. Nimitietoja hyödynnetään kun näytteilleasettajista julkaistaan nimen tai nimien perusteella aakkosellinen luettelo ja mahdollisesti muita yhteenvetoja (esim. toimialaluettelo). Nimi on näkyvänä otsikkotietona myös mahdollisissa näytteilleasettajaa koskevissa nostoissa, messulehdessä julkaistavissa kiteytetyssä messuesittelyssä (näytteilleasettajahakemiston tai esiintyjähakemiston ilmoituksessa) sekä näytteilleasettajagalleriassa virtuaalisen messuosaston sivulla (tai henkilögalleriassa henkilökuvan sivulla). Näytteilleasettajagalleriassa nimestä johtaa linkki näyteilleasettajan WWW-sivuille. Nimen pituus voi olla enintään 80 merkkiä.
Nimeä voi täydentää lähettämällä meille sen alapuolelle tuleva alaotsikko, joka julkaistaan näytteilleasettajagalleriassa sekä osana messulehden laajennettua ilmoitustilaa. Alaotsikko voi olla esimerkiksi nimen lisäosa, motto tai tarkennus. Kirjoituspohjassa sen pituuden ylärajaksi on määritelty niin ikään 80 merkkiä. Alaotsikko on nimen tavoin linkitetty näytteilleasettajan WWW-sivuille. Esiintyjien kuvausten ja henkilökuvien osalta vastaava paikka on varattu titteleille.
Aakkosellisessa näytteilleasettajaluettelossa voidaan julkaista varsinaisen nimen lisäksi messuosaston vaihtoehtoinen nimi, lyhenne tai kirjoitusasu – kävijät löytävät etsimänsä helpommin kun sama näytteilleasettaja on löydettävissä juuri niillä tavoilla kirjoitettuna kuin millä nimillä messuosastoa etsitään. Henkilökuvien osalta vastaava kohta esiintyjien kirjoituspohjassa on “nimen vaihtoehtoinen kirjoitusasu”.
Voitte halutessanne ilmoittaa myös mahdollisen englanninkielisen nimen englanninkielistä palvelua tarjoavien messuosastojen näytteilleasettajaluetteloa varten (erillisenä lomakekenttänä kirjoituspohjassa kysytään kielitaitoa/palvelukieliä). Voitte myös ilmoittaa mahdollisen aiemman nimen näytteilleasettajagalleriaa ja aakkosellista näytteilleasettajaluetteloa varten, mikäli teitä saatettaisiin etsiä messuilta myös tällä nimellä. Myös henkilökuviin voi vastaavasti ilmoittaa aiemman (suku)nimen. Niin vaihtoehtoisen nimen, englanninkielisen nimen kuin vanhan nimenkin pituus voi olla enintään 80 merkkiä.
Seuraavaksi teitä pyydetään nimeämään mahdollinen julkinen yhteyshenkilönne, joka julkaistaan näytteilleasettajagalleriassa sekä osana laajennettua ilmoitusta messulehdessä yhdessä mahdollisten yhteyshenkilön puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen kanssa. Nämä yhteystiedot voi ilmoittaa vain verkkokaupan kassan laajennetulla tilauslomakkeella osana messupaikan tilausta.
Voitte ilmoittaa lisäksi kattojärjestönne tai muun taustaorganisaationne, mikäli haluatte mainita sen näytteilleasettajagalleriassa. Yhteyshenkilön nimen pituudeksi on rajattu enintään 50 merkkiä ja se esitetään sivun oikeassa ylälaidassa, kattojärjestön nimen pituus on puolestaan rajattu muiden nimien tavoin 80 merkkiin ja se näkyy kampanjasivujen sivupalkissa. Esiintyjien kuvausten ja muiden henkilökuvien kohdalla vastaavat tiedot ovat ohjelman järjestäjä, järjestäjän puhelin ja sähköposti sekä esiintyjän taustaryhmä.
Nimitiedot ilmoitettuanne teidän tulee lähettää julkaisujamme varten värillinen valokuva, joka esittää logoanne tai soveltuu muutoin otsikkokuvaksi eri yhteyksiin. Otsikkokuva/logo näkyy kävijälle julkaisuissamme pääsääntöisesti melko pienikokoisena, joten on kuvan valinnassa hyvä huomioida, etteivät pienet yksityiskohdat välttämättä siitä erotu. Kuvan tulisi olla mahdollisimman hyvällä resoluutiolla (suositus 300 dpi) ja mielellään leveyssuunnassa hieman suurempi kuin korkeussuunnassa (400×550-750px). Verkkosivuilla kuvan reunoista saattaa rajautua sisältöä pois osalle kävijöistä, jos logonne on kovin neliömäinen tai sitä kapeampi, joten toivoisimme teidän tarvittaessa valmiiksi leventävän kuvan sisältöä tyhjillä reunamarginaaleilla.
Kuvaa hyödynnetään ainakin näytteilleasettajagalleriassa ja näytteilleasettajaluettelossa verkkosivuilla. Näytteilleasettajagalleriassa se on myös linkitetty näytteilleasettajan WWW-sivuille. Logoa tai muuta otsikkokuvaa voidaan käyttää myös messulehdessä julkaistavan ilmoituksen yhteydessä, mikäli olette ostanut messuosastollenne tai ilmoituskampanjallenne lisänäkyvyyden tilauksen yhteydessä. Voitte lähettää kuvan tiedostona verkkokaupan kassalla, linkkinä sähköisessä kirjoituspohjassa tai liitetiedostona osoitteeseen info(at)rajatieto.fi. Henkilöesittelyjen yhteydessä vastaavasti julkaistaan värillinen kasvokuva (n. 800×1100-1500px).
Kuvan lähetettyänne teidän tulee esitellä itsenne mahdollisimman ytimekkäästi noin 10 sanalla (enintään 150 merkkiä). Lyhyt esittelyteksti julkaistaan messulehdessä otsikon ja mahdollisesti yhteystietojen alla. Verkkosivuilla tämä teksti voi näkyä lyhyenä introna erilaisissa näytteilleasettajaluetteloissa. Tekstiä voidaan käyttää tarvittaessa myös messuorganisaation sisäisiin tarpeisiin.
Olkaa hyvä ja kirjoittakaa seuraavaksi halutessanne muutaman virkkeen houkutteleva johdatusteksti, joka julkaistaan vahvennetulla fontilla tai kursiivilla näytteilleasettajagallerian esittelyartikkelin yläpuolella eli ns. ingressinä. Esittelyartikkelin ingressin perusteella lukijat usein päättävät tarkemmasta tutustumisesta varsinaiseen juttuun sekä toimintaanne ja tarjontaanne. Voitte halutessanne käyttää ingressinä samaa tekstiä kuin introssakin yllä, teksti voi olla pituudeltaan enintään 500 merkkiä.
Laajempi varsinainen esittelyartikkeli voi sisältää tietoa toiminnastanne, ideologiastanne, tuotteistanne tai palveluistanne, taustastanne sekä muita asioita, joita haluatte nostaa esille. Kirjoituksen olisi hyvä olla laajuudeltaan ainakin 800 merkkiä, noin 7-10 virkettä. Esittelyartikkeliin tulevan tekstin tarkoitus on tarjota houkutteleva ja kiinnostava esittely, joka saa ihmiset saapumaan paikalle messuille ja tutustumaan siihen, mitä näytteilleasettajilla on tarjottavanaan.
Artikkeli pysyy näytteilleasettajagalleriassa messujen jälkeenkin, ellei asiasta ole sovittu mitään muuta – kerralla hyvin tehty esittely omaa pitkän käyttöajan vuodesta toiseen ja voi olla ainakin osin hyödynnettävissä pitkänkin tauon jälkeen. Mahdollisen edellä kuvatun ingressin sisältävä esittelyartikkeli lisätään runkotekstiksi otsikkotietojen alapuolelle, ennen mahdollista sivuille upotettavaa esittelyvideota ja kotisivuillenne johtavaa painiketta. Voitte laittaa esittelyä käsittelevään kenttään hakasulkeisiin linkkejä artikkeliin haluamaanne oheiskuvitukseen tai toiveita tekstilaatikoiden liittämisestä (seuraava kohta). Tekstin pituuden tulisi olla vähintään 300, enintään 5000 merkkiä. Henkilögalleriaan tekstilaatikoita ei voi lisätä, koska sen sijaan pääohjelmien tiedot voidaan lisätä näkyville tekstilaatikoina.
Yllä kuvattuun esittelyartikkeliin voidaan liittää soveltuviin kohtiin myös yksi tai useampi erillinen tekstilaatikko. Tekstilaatikot ovat kehystettyjä osioita, jonka sisällä on laatikon taustavärillä ja/tai reunaviivoilla korostettua tekstiä. Artikkeli voi sisältää 1-3 kpl tekstilaatikkoja. Voitte laittaa hakasulkeisiin pyynnön niiden sijoittelusta ja kuvituksesta (liittämällä mukaan kuvien linkit) – tekstilaatikon grafiikasta (taustavärityksestä ja fonteista) voitte esittää toiveita erillisessä verkkokaupan lisäkentässä tekstilaatikkokenttien jälkeen. Oletusarvoisesti ne sijoitetaan rinnakkain sellaiseen kohtaan runkotekstiä, joka parhaiten sopii tekstilaatikoiden sisällön tarjoamaan kontekstiin. Voitte myös lisätä varsinaisen artikkelin runkotekstiin hakasulkeisiin ilmoituksen, mihin kohtaan haluatte järjestysnumerolla tietyn tekstilaatikon (tekstilaatikko 1, 2 tai 3). Kukin laatikko voi sisältää enintään 700 merkkiä tekstiä.
Voitte halutessanne kirjoittaa näytteilleasettajagallerian esittelyartikkelin loppuun tulevan lyhyen enintään 1000 merkin englanninkielisen esittelyn (ja mahdollisen englanninkielisen väliotsikon). Erillisessä sähköisessä kirjoituspohjassa tämä tieto pyydetään heti tekstilaatikoiden jälkeen. Verkkokaupan kassalla sijaitsevassa tilauslomakkeessa vastaava kohta tulee kuitenkin täytettäväksi vasta myöhemmin lisätieto-osion alussa, koska samalla kohdalla ilmoitetaan myös promo-/henkilökampanjaan tai ohjelma-aikaan liittyvä englanninkielinen henkilöesittely. Eli jos tilaatte sekä ohjelma-ajan tai promo-/henkilökampanjan, että tarjous-/myyntikampanjan tai messupaikan, tällöin joudutte lähettämään toisen englanninkielisen esittelyn erikseen sähköpostitse, ellei niiden yhteispituus (väliotsikkoineen) ole 1000 merkkiä.
Jos haluatte liittää näytteilleasettajagalleriassa julkaistavan esittelyn yhteyteen lisäksi luettelon keskeisistä kirjallisista tai taiteellista julkaisuistanne, olkaa hyvä ja luetelkaa ne erillisessä kirjoituspohjan kentässä esittelyjen jälkeen. Julkaisuluettelo on mahdollista sisällyttää samaan tapaan myös henkilökuvaan. Niin ikään voitte ilmoittaa mahdollisen teitä käsittelevän, taustoittavan tai edustavan esittelyvideon linkin, jolloin lisäämme sen näkyville näytteilleasettajagalleriaan esittelyartikkelin ja mahdollisen julkaisuluettelon jälkeen, seuraavassa kappaleessa kuvattavan lisätietopainikkeen alle. Huomaattehan että tällä hetkellä vain Youtube-videoita on teknisesti mahdollisia lisätä näkyville sivuillemme.
Ohjaamme sivujen kävijöitä näytteilleasettajagalleriasta kotisivuillenne, Facebook-sivuillenne tai muuhun WWW-osoitteeseen, jonka olette ilmoittanut kirjoituspohjan kohdassa messuosaston WWW-osoite. Antamanne osoite linkitetään ainakin sivujen otsikkoon sekä esittelyosion alla olevaan erottuvaan lisätietopainikkeeseen, jossa lukee kävijän etunimellä varustettu tervetulotoivotus tutustumaan näytteilleasettajan tarjontaan. Lisäksi sama osoite julkaistaan yleensä myös messulehden lyhyen esittelyn yhteydessä linkkinä. Jonkin WWW-osoitteen ilmoittaminen on pakollista sähköisessä kirjoituspohjassa, joten jos teillä ei ole antaa mitään omaa osoitetta, olkaa hyvä ja lisätkää kohtaan vaikkapa http://www.rajatieto.fi. Henkilögalleriassa vastaavaan painikkeeseen käy myös sähköpostiosoite.
Nyt kun olette täyttänyt kaikki esittelyyn liittyvät perustiedot eli nimet, esittelyt sekä jatkoyhteydet julkaisuihin ja WWW-sivuille, on aika siirtyä kirjoituspohjan seuraavaan osioon. Edellisten tietojen tarkoitus oli houkutella kävijöitä kiinnostumaan Teistä, olipa kyse sitten mahdollisesta Hengen ja Tiedon messuilla tapahtuvasta tarjonnasta tai toiminnasta messujen ulkopuolella. Seuraava osio kirjoituspohjassa on omistettu messuosastonne luokittelulle, jossa hyödynnettävät termit ja kategoriat edesauttavat merkittävästi messukävijöiden tiedonhakua näytteilleasettajagalleriasta, lisäten parhaimmillaan huomattavastikin palveluidenne löydettävyyttä ja näkyvyyttä myös Googlen kaltaisissa hakupalveluissa.
Luokitteluun käytettävät hakutermit ja -luvut, hakemisto-otsakkeet sekä muut tunnisteet muodostavat kukin sivuillamme oman taksonomiansa. Näitä luokitustietoja voidaan liittää haluttu määrä näytteilleasettajagallerian tai henkilögallerian kampanjasivun ns. tägeinä eli aihetunnisteina. Tällöin ne tulevat sivullanne näkyville klikattavana linkkinä, josta pääsee tutkimaan kaikkia niitä sivuja, joihin kyseinen hakutermi, luku, tunniste tai otsake on vastaavalla tavalla tägätty. Tägit näkyvät sivujen desktop-versiossa ja tablettiversiossa kampanjasivun oikeassa sivupalkissa, mobiiliversiossa sivupalkin sisältö tulee näkyville edellä kerrottujen perustietojen jälkeen.
Sivuja on mahdollista järjestellä erilaisiksi luetteloiksi käyttämällä siinä hyödyksi tietyn taksonomian tägejä – esimerkiksi toimialojen hakemisto-otsakkeita käyttäen voidaan virtuaaliset messuosastot järjestää aakkoselliseksi luetteloksi toimialakohtaisesti eriteltynä. Asiasanoja lukuun ottamatta kunkin taksonomian tägit on syötetty valmiiksi näytteilleasettajagallerian ja esiintyjägallerian editointityökalun yhteyteen, jolloin järjestelmä ehdottaa niitä automaattisesti kun taksonomian kenttään syötetään sanan alkua (koskee vain niitä joilla on muokkausoikeus).
Ensimmäisenä luokittelutietona voitte kertoa halutessanne yhteisön tai toiminnan alkamis-/perustamisvuoden. Vuosi tai vuodet tägätään näytteilleasettajagallerian sivupalkkiin omaan taksonomiaansa, josta messuosastoja voi hakea perustamisvuoden mukaan ja etsiä esimerkiksi juhlavuottaan viettäviä toimijoita. Perustamisvuosia voi olla useitakin, jos toiminta on vaikkapa välillä hiipunut tai matkan varrella on tapahtunut eri toimijoiden yhdistymisiä. Voitte kertoa halutessanne mahdollisen yhteisön tai yrityksen rekisteröimisvuoden, joka tägätään niin ikään näytteilleasettajagalleriassa omaan taksonomiaan, josta voi tehdä hakuja näiden vuosilukujen perusteella. Kaikki vuosiluvut (ja myös vuosikymmenet) on merkitty valmiiksi taksonomiaan vuodesta 1900 lähtien. Esiintyjägallerian sivujen ja muiden henkilökuvien sivujen kohdalla vastaava tieto on syntymävuosi.
Seuraavaksi teidän tulee valita pakollisena tietona yksi tai useampi julkaistava toimiala, jotka kuvaavat parhaiten toimintaanne ja tarjontaanne. Toimialojen otsakkeet liikkuvat hyvin yleisellä tasolla, tarkennuksia toimialoihin liittyen voitte tehdä käyttämällä asiasanoja (ks. seuraava kappale). Verkkosivuilta voi ilmoittamanne tiedon avulla hakea teitä toimialan tai toimialojen perusteella. Haku toimii siten, että sivupalkista löytyvän toimialan otsaketta klikkaamalla tulee toimiala-taksonomian alasivuna näkyville luettelo juuri sitä toimialaa edustavista messuosastoista. Varaamme mahdollisuuden julkaista myös erikseen toimialakohtaisia luetteloita näytteilleasettajista.
Näytteilleasettajagalleriassa ja henkilögalleriassa ovat valittavissa seuraavat toimialat:
Kirjoittakaa tämän jälkeen toisena pakollisena luokittelutietona pilkulla erotettuna noin 4-80 avainsanaa, jotka kuvaavat tarkemmin toimialaanne, tarjoamianne tuote- tai palvelunimikkeitä, edustamaanne aihealuetta, maantieteellistä toimialuettanne tai sijaintia, toiminnan tyyppiä (esim. yhdistykset), toimintanne laajuutta, ajanvarausmahdollisuutta yms. Voitte käyttää luokittelussa erilaisia kattotermejä, täsmentäviä sanoja ja asian tarkoin yksilöiviä termejä.
Asiasanojen käyttö tarkoittaa sitä, että niiden tulisi noudattaa määrättyä standardia, jotta kaikki hakutermit noudattaisivat samaa kirjoitusasua ja jotta käsitteisiin viitattaisiin aina samalla termillä, eikä samaa tarkoittavilla synonyymeilla. Tämä on tärkeää, koska kun hakutermejä käytetään tägeinä, kaikkia samaan asiaan viittaavia hakutermejä ei löydy, jos tägeissä käytetään useita päällekkäisiä synonyymejä tai ne kirjoitetaan vaihtelevasti monikossa ja yksikkömuodossa. Tägit tarjoavat hyvin toimivat hakuominaisuudet vain, jos hakutermien kirjoitusasut ovat yhdenmukaisia ja useita täysin samaa asiaa tarkoittavia sanoja ei käytetä ainakaan varsinaisina hakutermeinä.
Meidän sivuillamme käytettävän standardin pohjana ovat Kansalliskirjaston kehittämät Yleinen Suomalainen Ontologia (Yleinen suomalainen asiasanasto), KOKO-ontologia, YSO-paikat sekä pieneltä osin YSO-ehdotukset, joita täydentävät muutamat yksityiset asiasanastot ja ontologiat sekä Yhdysvaltain kongressin kirjaston, Tukholman kuninkaallisen kirjaston ja WikiDatan asiasanojen suomenkieliset käännökset. Nämä asiasanat on koottu asiakkaidemme ja avustajiemme käyttöön Rajatiedon asiasanaluetteloksi, jossa on noin 6000 asiasanaa ja niiden lisäksi joitakin tuhansia ns. ohjaustermejä, jotka ovat varsinaisen päätermin eli asiasanan synonyymejä tai melkein samaa tarkoittavia hakutermejä – jokainen näistä ohjaustermeistä yksilöi sen päätermin, jota tulee käyttää ohjaustermin sijasta. Tässä asiasanastossa on varsinaisten rajatietoa koskevien asiasanojen lisäksi myös jonkin verran sellaisia liitännäistermejä, jotka usein muutoin toistuvat alan aiheiden luokittelussa. Jos jotain asiaa kuvaavaa asiasanaa ei valmiista asiasanojen luettelosta (vielä) löydy, voitte siirtyä Kansalliskirjaston ylläpitämän Finto-palvelun sivuille ja katsoa onnistuisitko löytämään kaipaamanne hakutermi sieltä – jos oikea termi löytyy, siitä kannattaa ilmoittaa meillekin niin lisäämme sen mukaan asiasanaluetteloon. Sivuiltamme löytyy lisäksi laajempi asiasanojen hierarkia, johon on koottu käsitesuhteiden mukaan järjestettynä kaikki päätermit Rajatiedon asiasanaluettelosta sekä asiayhteyksien pohjalta niiden kattotermejä, niiden aihepiiriä koskevia rinnakkaistermejä sekä Hengen ja Tiedon näytteilleasettajia palvelevia asiasanoja. Yhteensä tämä asiasanhierarkia kattaa noin 10300 asiasanaa.
Asiasanoja on hyvä etsiä valmiiksi jo ennalta, jotta saatte luokiteltua oman sivunne mahdollisimman kattavasti näitä virallisia hakutermejä hyödyntäen. Voitte tutkia asiasanojen käyttöä tarkemmin virtuaalisesta infopisteestä sekä tutkimalla näytteilleasettajagallerian etusivun lopusta löytyvää suosituimpien asiasanojen asiasanapilveä ja omaa alaanne koskettavien virtuaalisten messuosastojen käyttämiä asiasanoja – kullekin näytteilleasettajagallerian sivulle tägätyt asiasanat löytyvät kampanjasivun sivupalkin yläosasta. Useimmat asiasanaluettelon asiasanat löytyvät jo valmiiksi asiasanoja koskevasta taksonomiasta tägeinä ja sieltä vielä puuttuviakin ollaan sinne lisäämässä, josta ne on helppo poimia omaa messuosastoa kuvaaviksi tägeiksi siinä vaiheessa kun muokkausominaisuuden käyttö laajenee (toistaiseksi omia sivuja voi muokata vain rajattu testiryhmä sekä sivujen ylläpito). Vähintään kaksi kertaa tägättyjen asiasanojen aakkosellinen luettelo löytyy jokaisen asiasanan (esim. rajatiedon) sivulta löytyvästä pudotusvalikosta. Virtuaaliselta infopisteeltä löytyy kattavampi pudotusvalikko.
Oikeanlaiset hakusanat ovat omiaan edistämään parhaimmillaan huomattavastikin sivunne näkyvyyttä myös Googlen kaltaisten hakupalveluiden sivuilla. Joidenkin asiasanojen avulla Google yhdistää hakuosumat myös karttapalveluunsa, tuottaen listan lähialueelta löytyvistä palveluista ja niiden aukioloajoista. Kattava asiasanojen käyttäminen edesauttaa myös sitä, että linkki sivuillenne tulee näkyville kanssanne samankaltaisten näytteilleasettajien listalle, joka löytyy pienellä fontilla jokaisen sivun oikeasta alalaidasta otsikolla “tutustu myös”. Voisi sanoa, mitä monipuolisemmin käytätte hakusanoja, sitä parempi – kunhan ne kuvaavat messuosastonne tarjontaa ja toimintaanne. Asiasanakenttään tulevan tekstin pituus tulee olla vähintään 20 merkkiä ja enintään 1600 merkkiä.
Olkaa hyvä ja luetelkaa seuraavaksi mahdolliset kielet, joilla palvelette, pilkulla erotettuna. Kieliä käytetään näytteilleasettajagalleriassa ja henkilögalleriassa muiden hakutermien tavoin omina tägeinään, joiden perusteella kävijät voivat etsiä sivuiltamme messuosastoja sillä kielellä, jolla he toivoisivat asiointinsa hoituvan. Jos kielen nimi voidaan ilmaista usealla eri tavalla, ei hätää sillä meillä on kielitaksonomiassa valmiiksi kattavasti eri kieliä, joista voi valita kielen sen “oikealla” nimellä (ylläpito hoitaa asian puolestanne, jos ja kun teillä ei toistaiseksi ole muokkausoikeutta). Kielitaksonomiasta tällä hetkellä löytyviä kieliä voi tarkastella myös näytteilleasettajagallerian etusivulta.
Kielten jälkeen voitte ilmoittaa myös maantieteellisen toimialueenne, esimerkiksi myynti- tai palvelualueen. Toimialue on lähtökohtaisesti koko maa, jos muuta tietoa ei ilmoiteta. Voitte ilmoittaa toimialueeksi esimerkiksi maakunnan tai -kuntia, tai jonkin vieraan maan. Voitte myös ilmoittaa yksittäisen kaupungin, vaikka niin suppea toimialue lieneekin harvinaisuus.
Luokittelutietoihin sisältyy myös messuosastoonne sisältyvien pöytäpaikkojen tai luokkatilan tunnus, tai tunnukset jos olette varannut useita paikkoja (esim. “157-162” tai “hoitoluokka 3A1-3”). Jos samaan tilaukseen ei sisälly fyysistä messupaikkaa (olette varanneet mahdollisen messupaikan jo aiemmin), tällöin mahdollisen erikseen varatun messupaikan tunnukset voi ilmoittaa asiointitiedoille tarkoitetun osion viimeisessä kentässä. Esiintyjän kirjoituspohjassa tämä tieto pyydetään lisätietoja-kohdassa ja se on pakollinen (jos täytät kirjoituspohjan jostain syystä pelkästään ilmotuskampanjan tietojen ilmoittamiseksi, merkitse tähän kenttään “ei messupaikkaa”). Jos messupaikka jaetaan useampien messuosastojen kesken, ilmoitattehan myös oletteko paikalla vain toisena päivänä vai kumpanakin päivänä (esim. 157-162, paikalla vain sunnuntaina).
Luokittelua voi täydentää esitystilan tunnuksella, jolle on luokittelussa oma taksonomiansa. Esitystilan tunnus ja esityspaikka sisältyy automaattisesti ohjelma-ajan tilaukseen, promokampanjassa esitystilat voi ilmoittaa verkkokaupan kassan laajennetulla tilauslomakkeella osana ohjelmatietoja ja jos kyse on omalla messupaikalla järjestetystä ohjelmasta, tämä käy ilmi täyttäessänne kentän “messupaikan ohjelma”. Tietoja voidaan täydentää ilmoittamalla taustatietoja tai ohjelmatietoja kuten messuvuodet (“messut 199X” tai “messut 20XX”), lipunhinnat (“liput 5e”, “liput 10e”, “liput 15e”, “liput 20e”, “liput 25e”, “liput 30e”, “liput 35e”, “liput 40e” tai “liput 50e”), sisäänpääsy (“avoin tilaisuus”, “tilaisuus suljetuin ovin”, “workshop suljetuin ovin” tai “kutsuvierastilaisuus”) sekä julkisuus (“taltiointilupa maksuttomiin tilaisuuksiin”, “taltiointilupa maksullisiin tilaisuuksiin” tai “taltiointi- ja julkaisulupa”).
Lisäksi messuasiakkaita ja kumppaneita voi hakea sivuiltamme myös maksutapojen mukaan. Voitte ilmoittaa näytteilleasettajagalleriaa tai henkilögalleriaa varten ne maksutavat, joita kävijät/asiakkaat voivat käyttää maksaessaan palveluistanne tai tuotteistanne messuosastollanne, workshop-aikanne lipunmyynnissä ja/tai kampanjan yhteydessä. Verkkokaupan kassalta sekä sähköisestä kirjoituspohjasta maksutapoja käsittelevä lisäkenttä löytyy lisätiedot-osiosta. Mahdollisia maksutapoja ovat mm. Apple Pay, Epassi, Korttimaksu, Kryptovaluuttamaksu (Bitcoin ja Ethereum ym), Käteinen, Lasku, MobilePay, Osamaksu, PayPal, Postiennakko, Siirto, SmartumPay, Puhelinmaksu, Lahjakortti, Tekstiviesti ja Verkkopankki.
Seuraava kohta kirjoituspohjassa käsittelee asiointiin tarvittavien tietojen ilmoittamista (esiintyjän kirjoituspohjassa nämä tiedot ovat kuitenkin poikkeuksellisesti heti perustietojen jälkeen). Ensimmäiseksi teitä pyydetään ilmoittamaan mahdolliset palvelu-/aukioloajat näytteilleasettajagallerian tai henkilögallerian yläpalkissa sekä messulehden laajennetussa ilmoituksessa julkaistavaksi. Aikatietoja voidaan hyödyntää myös sellaisissa yhteenvedoissa, joissa näkyvät interaktiivisesti parhaillaan tavoitettavissa olevat palveluntarjoajat. Ellette ole säännöllisesti tavoitettavissa, voitte erikseen ilmoittaa mikäli palvelette sopimuksen mukaan (tai vaihtelevasti). Mahdollisen käyntiosoitteen ja palvelunumeron tai -sähköpostiosoitteen voitte ilmoittaa erillisissä lisäkentissä. Aukioloaikaa kuvaavan tekstin pituus voi olla enintään 100 merkkiä.
Olkaa hyvä ja ilmoittakaa seuraavaksi yhteystietonne. Voitte ilmoittaa mahdollisen julkaistavan yhteys- tai käyntiosoitteen, esim. palvelu- tai toimipaikan sijainti, jos haluatte julkaista sen näytteilleasettajagallerian alapalkissa sekä lehtemme messuesittelyssä (henkilögalleriassa osoitetta ei julkaista ellette ole tilanneet laajennettua ilmoitustilaa). Verkkosivuilla (käynti)osoite myös linkittää sivun Google maps -koordinaatteihin. Osoitteen enimmäispituus on 100 merkkiä. Osoitteen jälkeen voitte seuraavissa kentissä kertoa mihin haluatte yhteydenotot sähköpostitse sekä puhelimitse (esim. palvelunumeroon), jos tahdotte nämä tiedot messulehteen ja näytteilleasettajagallerian alapalkkiin.
Yhteystietojen ilmoittamisen jälkeen voitte lähettää halutessanne julkaistavaksi verkkokauppanne tai muun ostospaikan linkin, josta virtuaalisen messuosaston tarjontaan liittyviä tuotteita tai palveluita voi ostaa. Verkkokaupan WWW-osoite lisätään näytteilleasettajagalleriassa kauppaa symboloivan ikoniin, jonka vieressä julkaistaan sosiaalisen median ikoneita. Ensimmäinen näistä ikoneista on Facebookin symboli, johon upotetaan Facebook-sivunne linkki (vastauksen tähän kenttään on siis oltava WWW-osoite). Seuraavana julkaistavana tietona on Instagram-profiilin linkki ja Instagramin logo. Lopuksi voitte ilmoittaa Twitter-tilin ja Youtube-kanavan WWW-osoitteen julkaistavaksi näiden somepalveluden logosta linkitettynä. Uutena sosiaalisena mediana tähän on lisäksi mahdollista liittää myös Telegram-kanavanne, henkilögalleriaan Telegram-linkkiä ei ole kuitenkaan toistaiseksi saatavilla.
Viimeisessä osiossa voitte halutessanne hieman täydentää lähettämiänne tietoja. Näytteilleasettajagalleria avattiin koekäyttöön 2021 ja on siirtymässä parhaillaan vaiheeseen, jossa testataan mahdollisuutta muokata itse oman messuosaston esittelyä verkkokaupan käyttäjätunnusten avulla. Osalle messuasiakkaistamme on jo syksyllä 2021 luotu näytteilleasettajagalleriaan oma kampanjasivu aiemmin lähettämienne tietojen ja poikkeuksellisesti osin myös julkisten tietolähteiden pohjalta. Voitte tarkistaa mahdollisen kampanjasivunne (eli virtuaalisen messuosaston sivun) näytteilleasettajagalleriasta ja ilmoittaa mikäli haluatte poistaa tietoja, sillä asiasanat, toimialat, kielet ja maksutavat ovat sellaisia tietoja, etteivät lähettämänne uudet tiedot yleensä korvaa automaattisesti jo julkaistuja tietoja. Tietojen poistamista koskeva kenttä on verkkokaupan kassan tilauslomakkeella näytteilleasettajan ilmoitusaineiston perustietojen viimeisenä kenttänä ja sähköisessä kirjoituspohjassa lisätieto-osion alussa.
Voitte myös ilmoittaa verkkokaupan kassalla sijaitsevan laajennetun tilauslomakkeen tai sähköisen kirjoituspohjan lopuksi, mikäli haluatte liittää (niin sanotusti upottaa) virtuaaliselle messuosastollenne postituslistan liittymislomakkeen (hinta 5€ + ALV 24%). Liittymiskaavakkeen liittäminen verkkosivuille edellyttää, että käyttämänne sähköpostilista-alusta mahdollistaa teknisesti upotuskoodin lisäämisen. Tämän palvelun voi saada myös maksutta kaupan päälle kun tilaatte lisänäkyvyyden messuosastollenne tai kampanjallenne. Vastaanotamme upotuskoodin erikseen sähköpostitse tai muulla sovitulla tavalla.
Seuraavaksi ilmoittakaa halutessanne messuosaston ohjelmien perustiedot, jos järjestätte esityksiä mahdollisella fyysisellä messupaikalla. Messupaikkaa tilatessa voitte ilmoittaa nämä perustiedot kaupan tuotesivulla, muissa tilauksissa voitte ilmoittaa perustiedot verkkokaupan kassan laajennetun tilauslomakkeen tai sähköisen kirjoituspohjan lisätietoja-osiossa. Näitä perustietoja ovat ohjelman aika, esiintyjä ja otsikko ohjelmakaaviota sekä verkkosivuja varten ja mahdollinen hinta, jos ohjelma on maksullinen (maksullista ohjelmaa voi järjestää vain erityisluvalla tai jos esityksen pituus on vähintään 2 tuntia). Tietojen merkkimäärä enintään 1000 merkkiä.
Olkaa hyvä ja kirjoittakaa seuraavaksi halutessanne kolme suosittelukuplaa, jonka sisällöksi tulee henkilön esittämä (asiakas)suosittelu, asiakaskokemus, kannustus, mietelause, anekdootti tai muu lausuma toimintaanne liittyen, jonka haluatte esittää sivujemme kävijöille. Suositukset esitetään liukuvina tekstilaatikkoina ja niihin tulee liittää lisäksi lausuman esittäneen tahon nimi, tittelit ja/tai asuinpaikka. Nimen pituus enintään 50, tittelin ja paikkakunnan enintään 50 sekä suosittelutekstin pituus enintään 800 merkkiä. Suosittelut voi lähettää vain sähköisen kirjoituspohjan välityksellä tai sähköpostitse – sen voi jättää myös tyhjäksi, jolloin niiden tilalla esitetään vinkkejä sivujemme kävijöille.
Jos tilaatte oman messupaikan, sen jakaminen useamman kuin yhden näytteilleasettajan kesken on mahdollista, jolloin paikan hintaan lisätään yhteispaikkamaksu 10-90€. Messupaikan jakaminen on mahdollista joko osittamalla se useiden näytteilleasettajan kesken tai jakamalla se eri päiville siten, että lauantaina ja sunnuntaina paikasta vastaavat eri näytteilleasettajat. Eri näytteilleasettajien tulee lähettää julkaistavaksi oman esittelynsä jokainen erikseen käyttämällä sähköistä kirjoituspohjaa. Nämä yhteispaikat ja paikan jakamisen tapaa koskevat tiedot voi ilmoittaa verkkokaupan kassan tilauslomakkeella näytteilleasettajan ilmoitusaineiston perustietoja koskevan osion lopuksi tai sähköisessä kirjoituspohjassa lisätieto-kohdassa.
Voitte lisäksi täydentää laskutustietojanne ilmoittamalla Y-tunnuksen, joka on pakollista mikäli ilmoitatte tilaajaksi yrityksen tai toiminimen. Suosittelemme messupaikkaa tilatessa täyttämään samalla kentän tilinumeron ilmoittamiselle, joka nopeuttaa mahdollisten hyvitysten saamista rahallisten suoritusten kautta (tietoa kysytään verkkokaupan kassan tilauslomakkeella heti laskutustietojen jälkeen vain, jos tilaukseen sisältyy fyysinen messupaikka). Fyysistä messupaikkaa tilatessa teidän tulee myös ilmoittaa, kuinka monta messupöytää varaatte mahdolliselle omalle pöytä- tai luokkapaikallenne – voitte vastata “en osaa sanoa” jos ette osaa arvioida vielä tarkkaa määrää tai ainakin suuntaa-antavaa enimmäismäärää. Messualueelta Helsingin Suomalaiselta Yhteiskoululta voi lainata maksutta luokkatiloista pulpetteja ja pöytiä (useimpien koko on 49x70cm, mutta pidempiäkin pöytiä messualueelta löytyy).
Lisätietoja-osiossa voi myös ilmoittaa halukkuudesta varata 1/4 sivun tai 1/8 sivun mainostilaa messulehdestä (sisältäen kaupan päälle vastaavan mainostilan Ääretön-lehdestä), myöntää luvan mahdollisten omien messuohjelmien tallentamiseen ja liittyä postituslistallemme. Tilaussivulla voitte puolestaan ostaa ilmoituksen korostuksen ja laajennettua ilmoitustilaa. Mikäli varaatte myös messupaikan, pöytäpaikkojen tai luokkapaikkojen tilaussivuilla voitte lisäksi lunastaa sähkön messupaikalle sekä vuokrata rajatusti messukalusteita.
Tilauslomakkeessa on erikseen vielä lisätietoja-kenttä, johon voitte vapaavalintaisesti kirjoittaa täydentäviä tietoa tai pyytää esimerkiksi laskun lähettämistä postitse (jos olette valinneet maksutavaksi laskutuksen / osamaksun).
Tallenna
Ilmoitusaineiston lähettäminen on tehty tarjolla olevien mahdollisuuksien laajuuteen nähden mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Messupaikkojen varaukset ja ilmoituskampanjat ovat kestotilauksia, jolloin ilmoitusaineisto pysyy näkyvillä ja on tarvittaessa säännöllisesti muokattavissa niin kauan kuin tilaus jatkuu. Suurimmaksi osaksi ilmoitusaineistoon tulevan sisällön lähettäminen meille on vapaaehtoista – vain pieni osa pyydettävistä tiedoista on pakollisia.
Varauduttehan siihen, että näitä ilmoituksiin vaadittavia tietoja tässä ohjeessa käsiteltävän ilmoitusaineiston lähettämisessä ovat messuosaston nimi, noin 10 sanan lyhyt esittely/intro, 300-5000 merkin esittelyartikkeli, messuosaston WWW-osoite ja toimiala sekä haluamanne asiasanat. Ilmoitusten sisältö ei ole välttämättä julkaistavissa ilman näitä tietoja (toimialaluokituksen ja asiasanoja voimme tosin tarvittaessa luoda myös puolestannekin). Tilauksen ominaisuuksia, jotka ovat erillisellä sähköisellä lomakkeella niin ikään pakollisia, ovat mahdollisen messupaikan numero ja messuosastolle tarvitsemienne pöytien määrä (voitte ilmoittaa jälkimmäisen tiedon tarvittaessa avoimeksi).
Aineiston luomisessa on hyvä olla nyt poikkeuksellinen huolellinen, sillä näytteilleasettajagalleria on uusi ominaisuus, johon meillä ei ole valmiiksi aikaisempien vuosien ilmoitusaineistoa käytettävissämme. Kun tiedot on täytetty huolella yhtenä vuonna, työn tulosta voi pitkälti sellaisenaan hyödyntää seuraavinakin vuosina. Näytteilleasettajagalleriaan on mahdollisesti tulossa koekäyttöön muokkausominaisuus, mutta ennen sen käyttöönottoa tietoja voi muokata maksutta kerran vuodessa. Sen jälkeen kun vastaanottamamme tiedot (ja mahdolliset täydennykset) on päivitetty näytteilleasettajagalleriaan, ylimääräisistä muokkauspyynnöistä peritään 10 euron käsittelymaksu mikäli ne otetaan käsittelyyn (ellei kyse ole ylläpidon tekemän virheen korjaamisesta).
Ilmoitusaineiston julkaisemisesta vastaa näytteilleasettajagallerian ylläpito sekä messulehden toimitus. Messulehden painos on yleensä noin 5000 kappaletta, jonka lisäksi monet tutustuvat messulehden sähköiseen versioon verkossa. Verkkosivuilla ja näytteilleasettajagalleriassa lukijoita on kymmeniä tuhansia, jotka painottuvat syys-lokakuulle. Muistattehan, että julkaistavat aineistot tulee lähettää 1.7 mennessä. Vanhoilta asiakkailta toivomme aineistot messulehteen jo 15.6 mennessä.
Jälki-ilmoittautuneet eivät välttämättä saa lähettämänsä aineistoa messulehteen ja verkkosivuille ennen sen vuoden messuja. Aineistipäivän jälkeen lähetetyt tiedot huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.
Näytteilleasettajagallerian ylläpito voi halutessanne koota puolestanne suurimman osan näytteilleasettajan ilmoitusaineistosta erillistä maksua vastaan (huomaattehan, ettei tämä koske pelkästään ilmotuskampanjan sisältäviä tilauksia). Voitte valita tämän vaihtoehdon verkkokaupan kassan tilauslomakkeella, jolloin tehdessänne uutta paikkatilausta, suurin osa tilauslomakkeeseen sisällytetyistä messuosaston ilmoitusaineistoa koskevista kentistä piilotetaan. Antaessanne luvan ilmoitusaineiston kokoamiseen puolestanne, hyväksytte samalla sopimusehtojen mukasesti sen, että aineiston toimittamisessa voidaan käyttää tekijänoikeuksien rajoittamatta muualla julkaisemianne tietoja.
MUISTILISTA ENNEN SISÄLLÖN KOKOAMISEN ALOITTAMISTA
-Miettikää miten haluatte lähettää aineiston (tai haluatteko, että ylläpito kokoaa aineiston puolesanne suureksi osaksi). Jos olette vanha tilaaja tai tulossa jaetulle messupaikalle olematta paikan tilaaja, voitte valita mitä kautta haluatte lähettää ilmoitusaineiston (lisätietoja alla)
-Tutustukaa virtuaalisen infopisteen tarjoamaan tietoon uuden näytteilleasettajagallerian tarkoituksesta, toimintaperiaatteista ja visioista, Voitte tutustua myös vanhoihin messulehtiin elleivät ne ole vielä tuttuja. Messulehteemme voi ostaa erikseen myös lisämaksullista mainostilaa.
-Kannattaa tarkastella etukäteen muutamia toimialaanne koskettavia messuosastoja näytteilleasettajagalleriasta, jotka voivat tarjota inspiraatiota omankin sisällön kokoamiseen. Yhden näytteilleasettajan kautta löydätte nopeasti muitakin samankaltaisia näytteilleasettajia oikeassa alalaidassa “tutustu myös” -otsikon alla. Näytteilleasettajagallerian etusivulta löytyvää toimialojen pudotusvalikkoa sekä sen lopusta löytyvien suosituimpia asiasanoja kannattaa hyödyntää myös.
-Lopuksi tutustukaa näihin ohjeisiin ennen ilmoitusaineiston lähettämistä. Kun lähetätte aineistoa, kannattaa täyttää ohjeita seuraamalla ensin pakolliset kentät ja sen jälkeen oman harkinnan mukaan vapaavalintaisia kohtia, jos teillä ei ole valmista ennakkosuunnitelmaa missä määrin lähetätte meille aineistoa.
UUDET TILAUKSET JA KESTOTILAUKSEN UUSIMINEN VERKKOKAUPAN MAKSULINKILLÄ
Kun olette varaamassa verkkokaupan kautta uutta näytteilleasettajapaikkaa, voitte määrittää käden käänteessä messuosastonne paikkanumerot, mahdollisesti tarvitsemanne lisänäkyvyyden ja lisäominaisuudet sekä tarvitsemienne pöytien määrän ja mahdollisen messuosaston ohjelman (ks. näytteilleasettajapaikan varaamisen ohjeet). Ilmoituskampanjan ostaminen uutena asiakkaana on vielä helpompaa, koska tilauksen tuotesivulla teidän tulee ainoastaan valita haluamanne kampanjan tyyppi ja päättää, haluatteko ostaa sille samalla lisänäkyvyyttä tai lisäilmoitustilaa.
Näistä tiedoista messuosaston numero, lisänäkyvyyteen valitsemanne korostusväri ja mahdollinen messuosaston ohjelma julkaistaan osana ilmoitusaineistoa. Ilmoitustilan laajentaminen puolestaan vaikuttaa siihen, miten lähettämäänne ilmoitusaineistoa julkaistaan (ks. tarkemmin luku, joka koskee näkyvyyttä messujulkaisuissa).
Valittuanne haluamanne messupaikat ja/tai ilmoituskampanjan ostoskoriin, varsinaisen ilmoitusaineiston lähettäminen onnistuu kätevästi verkkokaupan kassalla, johon teidät ohjataan viimeistelemään tilauksenne. Voitte hoitaa ilmoitusaineiston lähettämisen verkkokaupan kassalla myös vanhana asiakkaana, kun paikkavarausta tai ilmoituskampanjaa koskevan kestotilauksen uusiminen tulee ajankohtaiseksi. Tällöin verkkokauppa lähettää teille tilauksen uusimista koskevan viestin, jossa on laskun lisäksi verkkokaupan maksulinkki, jota klikkaamalla ohjaudutte verkkokaupan kassalle. Olemme sijoittaneet kassalle laajennetun tilauslomakkeen, johon tulevat näkyville ne kentät, joissa pyydetään juuri teidän tilaustanne tai tilauksianne koskevia aineistoja. Jokaisessa tilauslomakkeen kentässä ja osiossa on lyhyesti myös niissä pyydettyä ilmoitusaineistoa koskevia täyttöohjeita.
Täyttäessänne tiedot verkkokauppamme kassan tilauslomakkeella, ennen ilmoitusaineiston tietojen täyttämistä teiltä pyydetään laskutustietoja (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, postiosoite ja tarvittaessa työnumero sekä Whatsapp-numero). Huomaattehan, että näitä tietoja ei ole tarkoitettu julkaistavaksi, mahdolliset ilmoitusaineistossa julkaistavat yhteystiedot pyydetään teiltä erillisissä kentissä asiointitiedot-osiossa.
Voitte myös tarvittaessa jälkikäteen täydentää laajennetun tilauslomakkeen kohtia jälkeen päin oman käyttäjätilinne sivulla, johon lähettämänne tiedot tallentuvat tarkasteltavaksenne. Näin mahdollisten aineistoon jääneiden virheiden tai puutteiden vuoksi tarvitse täyttää uudelleen lomakkeen pakollisia kenttiä. Suosittelemme kuitenkin vahvasti tähtäämään siihen, että tietoja ei tarvitsisi jälkeen päin korjailla, sillä emme saa automaattisesti siitä tietoa, jos muutatte tietoja sen jälkeen kun olette lähettäneet tai uusineet tilauksen kassalla. Niinpä teidän tulisikin ilmoittaa sähköpostitse jos olette käyneet tekemässä jälkeen päin muutoksia, jotta nekin tulisivat julkaisuvaiheessa huomioiduksi.
On kuitenkin tärkeää huomata, että verkkokaupan oman käyttäjätilin kautta ei voi kuitenkaan muokata muihin tilauksiin kuin messupaikkojen varauksiin ja näytteilleasettajan ilmoituskampanjoihin (tarjous/myyntikampanjoihin) liittyviä ilmoitusaineistoja eli esimerkiksi esiintyjät ja ohjelma-ajan tilaajat eivät voi tätä mahdollisuutta hyödyntää. Lisäksi ette voi jälkeen päin muokata tätä kautta aiempaa nimeä, kattojärjestön nimeä, yhteispaikkatietoja sekä toimialaluokitusta, joten kannattaa olla erityisen tarkka näiden tietojen osalta, että ne tulevat oikein.
LOMAKE VANHOLLE ASIAKKAILLE JA JAETUN MESSUPAIKAN TILAAJILLE
Jos olette vanha kanta-asiakkaamme, ettekä käy vahvistamassa varauksenne uusimista maksulinkin kautta vaan suoritatte maksun viitteellisenä tilisiirtona tai ette muutoin halua lähettää tietoja tilauslomakkeen kautta, voitte lähettää ilmoitusaineiston tai täydentää sitä täyttämällä erillisen näytteilleasettajan ilmoitusaineiston kirjoituspohjan. Tähän sähköiseen kirjoituspohjaan on sisällytetty tiivistetysti samat ohjeistukset kuin tällekin sivulle.
Jos olette tilanneet messupaikan, johon tulee useita messuosastoja jaettuna eri näytteilleasettajien kesken, tällöin loppujen näytteilleasettajien tulee lähettää julkaistavaksi oman esittelynsä jokainen erikseen käyttämällä sähköistä kirjoituspohjaa. Tilauslomakkeeseen ja sähköiseen kirjoituspohjaan sisällytetyt kentät kun on tarkoitettu vain yhden näytteilleasettajan tietojen lähettämiseen ja jokaisella näytteilleasettajalla on paikan hintaan sisältyvä oikeus saada ilmoitus julkaisuihimme.
Suosittelemme lähettämään kaikki tiedot kerralla, mutta kuitenkin huolellisesti. Jos päädytte lähettämään tulevien messujen tiedot ensin osittain ja haluatte sitten myöhemmin vielä täydentää kirjoituspohjan lomakekohtiin uusia tietoja, voitte halutessanne lähettää ne tekstimuodossa sähköpostitse jos kyse on vain muutamasta pienestä täydennyksestä. Isommissa täydennyksissä voimme myös pyynnöstä lähettää sähköpostilla näytteilleasettajan ilmoitusaineiston kirjoituspohjan Word-muodossa. Voitte pyytää lomaketta sähköpostitse ja palauttaa sen myöhemmin täytettynä sähköpostin liitteenä.
NÄYTTEILLEASETTAJIEN JA KAMPANJOIDEN NÄKYVYYS MESSUJULKAISUISSA
Näytteilleasettajien messupaikkojen ja ilmoituskampanjoiden hinta sisältää messulehdessä ja näytteilleasettajagalleriassa julkaistavat tiedot, joiden tarkoitus on markkinoida näytteilleasettajan tarjontaa sekä helpottaa näytteilleasettajan tarjonnan löydettävyyttä (ja esiintyjien osalta henkilögalleriassa).
Osana tilausta julkaistavat messulehden näytteilleasettajahakemiston ilmoitukset järjestetään messuosaston sijainnin mukaan (virtuaaliset messuosastot luokiteltuna erikseen). Ilmoitukseen voidaan sisällyttää messuosaston nimi, lyhyt noin 10 sanan esittely, puhelinnumero, sähköpostiosoite, käynti-/postiosoite ja WWW-osoite. Lisäksi näytteilleasettajien aakkosellisessa luettelossa voidaan julkaista vaihtoehtoinen nimi jos vieraat etsivät messuosastoa eri nimillä.
Aiemmin mainittuihin laajennettuhin (näytteilleasettajahakemiston) ilmoituksiin voidaan sisällyttää lisäksi alaotsikko, mahdollisen kattojärjestön nimi, aukioloajat, yhteyshenkilön nimi sekä tarvittaessa kaksi puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta. Valitulla värillisellä taustalla julkaistaviin korostettuihin ilmoituksiin voidaan puolestaan sisällyttää näkyvyyden lisäämiseksi logo otsikkokuvaksi. Jos messuosastolla järjestetään omaa ohjelmaa, osana promokampanjaa voidaan tavanomaisen messuosaston ilmoituksen rinnalla julkaista messuosaston esiintyjän ilmoitus. Esiintyjien lyhyet kuvaukset voidaan luokitella esiintyjähakemistoon ohjelman ajan ja paikan mukaan. Messulehden toimitus päättää varsinaisten ohjelmatietojen julkaisemiseen liittyvistä käytännön asioista. Perinteisesti ilmoitustilaa ostamalla on ollut kuitenkin mahdollista saada oman ohjelman tiedot koko viikonlopulta messulehteen osana messujen ohjelmakaaviota (ks. kohdennettu promokampanja).
Näytteilleasettajagallerian monipuoliset ominaisuudet puolestaan mahdollistavat yleisön tiedontarpeisiin vastaamisen tavalla, jossa vain mielikuvitus on rajana. Virtuaalisen messuosaston sivu voi sisältää aiemmin mainitun sisällön lisäksi entisen nimen, englanninkielisen nimen, maksimissaan noin 7000 merkin esittelyn sisältäen mahdolliset tekstilaatikot valitulla värillisellä taustalla ja kehyksillä (+ingressin), englanninkielisen esittelyn, julkaisuluettelon sekä esittelyvideon, siltä osin kuin näitä tietoja ja sisältöjä on meille lähetetty julkaistavaksi. Sivulla voidaan julkaista myös täydentäviä yhteystietoja (kuten tieto yhteyshenkilöstä ja linkit somekanaville). Sivulle voidaan myös asettaa näkyville värillinen logo tai muu otsikkokuva.
Näytteilleasettajagallerian sisältöä voidaan luokitella meille lähetettyjen luokittelutietojen eli perustamisvuosien, rekisteröitymisvuoden, kielitaidon, tarjolla olevien maksutapojen, toimialan sekä enintään 80 asiasanan perusteella. Virtuaalisia messuosastoja voidaan luokitella erilaisiksi luetteloiksi näiden tietojen perusteella (esim. aakkosellinen luettelo messuosaston nimen tai toimialan perusteella). Tarkempia ohjeita asiasanojen, toimialatietojen ja muiden luottelutietojen valinnasta löytyy alempaa tässä artikkelissa.
Ensimmäisenä tietona kirjoituspohjan lomakekentissä vaaditaan sisältöjen otsikoksi virtuaalisen messuosaston nimi, kuten se messujulkaisuihin merkitään. Yleisimpiä otsikoita ovat etu- ja sukunimi, yhteisön nimi, yrityksen nimi, liikkeen nimike, toiminimi, julkaisun nimi, tuotesarjan nimi ja rekisteröity tavaramerkki. Esiintyjien kuvausten ja muiden henkilökuvien osalta vastaava tieto on henkilön nimi tai taiteilijanimi.
Nimi on perinteisesti tärkein tieto paitsi asiakkaan tunnistamisen, myös messujulkaisujen kannalta. Nimitietoja hyödynnetään kun näytteilleasettajista julkaistaan nimen tai nimien perusteella aakkosellinen luettelo ja mahdollisesti muita yhteenvetoja (esim. toimialaluettelo). Nimi on näkyvänä otsikkotietona myös mahdollisissa näytteilleasettajaa koskevissa nostoissa, messulehdessä julkaistavissa kiteytetyssä messuesittelyssä (näytteilleasettajahakemiston tai esiintyjähakemiston ilmoituksessa) sekä näytteilleasettajagalleriassa virtuaalisen messuosaston sivulla (tai henkilögalleriassa henkilökuvan sivulla). Näytteilleasettajagalleriassa nimestä johtaa linkki näyteilleasettajan WWW-sivuille. Nimen pituus voi olla enintään 80 merkkiä.
Nimeä voi täydentää lähettämällä meille sen alapuolelle tuleva alaotsikko, joka julkaistaan näytteilleasettajagalleriassa sekä osana messulehden laajennettua ilmoitustilaa. Alaotsikko voi olla esimerkiksi nimen lisäosa, motto tai tarkennus. Kirjoituspohjassa sen pituuden ylärajaksi on määritelty niin ikään 80 merkkiä. Alaotsikko on nimen tavoin linkitetty näytteilleasettajan WWW-sivuille. Esiintyjien kuvausten ja henkilökuvien osalta vastaava paikka on varattu titteleille.
Aakkosellisessa näytteilleasettajaluettelossa voidaan julkaista varsinaisen nimen lisäksi messuosaston vaihtoehtoinen nimi, lyhenne tai kirjoitusasu – kävijät löytävät etsimänsä helpommin kun sama näytteilleasettaja on löydettävissä juuri niillä tavoilla kirjoitettuna kuin millä nimillä messuosastoa etsitään. Henkilökuvien osalta vastaava kohta esiintyjien kirjoituspohjassa on “nimen vaihtoehtoinen kirjoitusasu“.
Näytteilleasettajien ilmoitusaineiston kirjoituspohjassa pyydetään myös mahdollista englanninkielistä nimeä englanninkielistä palvelua tarjoavien messuosastojen (aakkosellista) näytteilleasettajaluetteloa varten (erillisenä lomakekenttänä kirjoituspohjassa kysytään kielitaitoa/palvelukieliä). Voitte myös ilmoittaa mahdollisen aiemman nimen näytteilleasettajagalleriaa ja aakkosellista näytteilleasettajaluetteloa varten, mikäli teitä saatettaisiin etsiä messuilta myös tällä nimellä. Myös henkilökuviin voi vastaavasti ilmoittaa aiemman (suku)nimen. Niin vaihtoehtoisen nimen, englanninkielisen nimen kuin vanhan nimenkin pituus voi olla tavalliseen tapaan enintään 80 merkkiä.
Seuraavaksi teitä pyydetään nimeämään mahdollinen julkinen yhteyshenkilönne, joka julkaistaan näytteilleasettajagalleriassa sekä osana laajennettua ilmoitusta messulehdessä yhdessä mahdollisten yhteyshenkilön puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen kanssa. Nämä yhteystiedot voi ilmoittaa vain verkkokaupan kassan laajennetulla tilauslomakkeella osana messupaikan tilausta.
Voitte ilmoittaa lisäksi kattojärjestönne tai muun taustaorganisaationne, mikäli haluatte mainita sen näytteilleasettajagalleriassa. Yhteyshenkilön nimen pituudeksi on rajattu enintään 50 merkkiä ja se esitetään sivun oikeassa ylälaidassa, kattojärjestön nimen pituus on puolestaan rajattu muiden nimien tavoin 80 merkkiin ja se näkyy kampanjasivujen sivupalkissa. Esiintyjien kuvausten ja muiden henkilökuvien kohdalla vastaavat tiedot ovat ohjelman järjestäjä, järjestäjän puhelin ja sähköposti sekä esiintyjän taustaryhmä.
Nimitiedot ilmoitettuanne teidän tulee lähettää julkaisujamme varten värillinen valokuva, joka esittää logoanne tai soveltuu muutoin otsikkokuvaksi eri yhteyksiin. Otsikkokuva/logo näkyy kävijälle julkaisuissamme pääsääntöisesti melko pienikokoisena, joten on kuvan valinnassa hyvä huomioida, etteivät pienet yksityiskohdat välttämättä siitä erotu. Kuvan tulisi olla mahdollisimman hyvällä resoluutiolla (suositus 300 dpi) ja mielellään leveyssuunnassa hieman suurempi kuin korkeussuunnassa (400×550-750px). Verkkosivuilla kuvan reunoista saattaa rajautua sisältöä pois osalle kävijöistä, jos logonne on kovin neliömäinen tai sitä kapeampi, joten toivoisimme teidän tarvittaessa valmiiksi leventävän kuvan sisältöä tyhjillä reunamarginaaleilla.
Kuvaa hyödynnetään ainakin näytteilleasettajagalleriassa ja näytteilleasettajaluettelossa verkkosivuilla. Näytteilleasettajagalleriassa se on myös linkitetty näytteilleasettajan WWW-sivuille. Logoa tai muuta otsikkokuvaa voidaan käyttää myös messulehdessä julkaistavan ilmoituksen yhteydessä, mikäli olette ostanut messuosastollenne tai ilmoituskampanjallenne lisänäkyvyyden tilauksen yhteydessä. Voitte lähettää kuvan tiedostona verkkokaupan kassalla, linkkinä sähköisessä kirjoituspohjassa tai liitetiedostona osoitteeseen info(at)rajatieto.fi (korvaa sähköpostiosoitteen (at)-sana @-merkillä). Henkilöesittelyjen yhteydessä vastaavasti julkaistaan värillinen kasvokuva (n. 800×1100-1500px).
Kuvan lähetettyänne teidän tulee esitellä itsenne mahdollisimman ytimekkäästi noin 10 sanalla (enintään 150 merkkiä), lukijan kiinnostuksen herättävällä tavalla. Lyhyt esittelyteksti julkaistaan messulehdessä otsikon ja mahdollisesti yhteystietojen alla. Verkkosivuilla tämä teksti voi näkyä lyhyenä introna erilaisissa näytteilleasettajaluetteloissa. Tekstiä voidaan käyttää tarvittaessa myös messuorganisaation sisäisiin tarpeisiin.
Olkaa hyvä ja kirjoittakaa seuraavaksi halutessanne muutaman virkkeen houkutteleva johdatusteksti, joka julkaistaan vahvennetulla fontilla tai kursiivilla näytteilleasettajagallerian esittelyartikkelin yläpuolella eli ns. ingressinä. Esittelyartikkelin ingressin perusteella lukijat usein päättävät tarkemmasta tutustumisesta varsinaiseen juttuun sekä toimintaanne ja tarjontaanne. Voitte halutessanne käyttää ingressinä samaa tekstiä kuin introssakin yllä, teksti voi olla pituudeltaan enintään 500 merkkiä.
Laajempi varsinainen esittelyartikkeli voi sisältää tietoa toiminnastanne, ideologiastanne, tuotteistanne tai palveluistanne, taustastanne sekä muita asioita, joita haluatte nostaa esille. Kirjoituksen olisi hyvä olla laajuudeltaan ainakin 800 merkkiä, noin 7-10 virkettä. Esittelyartikkeliin tulevan tekstin tarkoitus on tarjota houkutteleva ja kiinnostava esittely, joka saa ihmiset saapumaan paikalle messulle ja tutustumaan siihen, mitä näytteilleasettajilla on tarjottavanaan. Tarinallisuus, helppolukuisuus ja samaistuttavuus ovat hyvän jutun tunnusmerkkejä.
Artikkeli pysyy näytteilleasettajagalleriassa messujen jälkeenkin, ellei asiasta ole sovittu mitään muuta – kerralla hyvin tehty esittely omaa pitkän käyttöajan vuodesta toiseen ja voi olla ainakin osin hyödynnettävissä pitkänkin tauon jälkeen. Mahdollisen edellä kuvatun ingressin sisältävä esittelyartikkeli lisätään runkotekstiksi otsikkotietojen alapuolelle, ennen mahdollista sivuille upotettavaa esittelyvideota ja kotisivuillenne johtavaa painiketta. Voitte laittaa esittelyä käsittelevään kenttään hakasulkeisiin linkkejä artikkeliin haluamaanne oheiskuvitukseen tai toiveita tekstilaatikoiden liittämisestä (seuraava kohta). Tekstin pituuden tulisi olla vähintään 300, enintään 5000 merkkiä. Henkilögalleriaan tekstilaatikoita ei voi lisätä, koska sen sijaan pääohjelmien tiedot voidaan lisätä näkyville tekstilaatikoina.
Yllä kuvattuun esittelyartikkeliin voidaan liittää soveltuviin kohtiin myös yksi tai useampi erillinen tekstilaatikko. Tekstilaatikot ovat kehystettyjä osioita, jonka sisällä on laatikon taustavärillä ja/tai reunaviivoilla korostettua tekstiä. Artikkeli voi sisältää 1-3 kpl tekstilaatikkoja. Voitte laittaa hakasulkeisiin pyynnön niiden sijoittelusta ja kuvituksesta (liittämällä mukaan kuvien linkit) – tekstilaatikon grafiikasta (taustavärityksestä ja fonteista) voitte esittää toiveita erillisessä verkkokaupan lisäkentässä tekstilaatikkokenttien jälkeen. Oletusarvoisesti ne sijoitetaan rinnakkain sellaiseen kohtaan runkotekstiä, joka parhaiten sopii tekstilaatikoiden sisällön tarjoamaan kontekstiin. Voitte myös lisätä varsinaisen artikkelin runkotekstiin hakasulkeisiin ilmoituksen, mihin kohtaan haluatte järjestysnumerolla tietyn tekstilaatikon (tekstilaatikko 1, 2 tai 3). Kukin laatikko voi sisältää enintään 700 merkkiä tekstiä.
Voitte halutessanne kirjoittaa näytteilleasettajagallerian esittelyartikkelin loppuun tulevan lyhyen enintään 1000 merkin englanninkielisen esittelyn (ja mahdollisen englanninkielisen väliotsikon) jos koette tarpeelliseksi viestiä myös muulla kuin suomea puhuville lukijoille. Erillisessä sähköisessä kirjoituspohjassa tämä tieto pyydetään heti tekstilaatikoiden jälkeen. Verkkokaupan kassalla sijaitsevassa tilauslomakkeessa vastaava kohta tulee kuitenkin täytettäväksi vasta myöhemmin lisätieto-osion alussa, koska samalla kohdalla ilmoitetaan myös promo-/henkilökampanjaan tai ohjelma-aikaan liittyvä englanninkielinen henkilöesittely. Eli jos tilaatte sekä ohjelma-ajan tai promo-/henkilökampanjan, että tarjous-/myyntikampanjan tai messupaikan, tällöin joudutte lähettämään toisen englanninkielisen esittelyn erikseen sähköpostitse, ellei niiden yhteispituus (väliotsikkoineen) ole 1000 merkkiä.
Jos haluatte liittää näytteilleasettajagalleriassa julkaistavan esittelyn yhteyteen lisäksi luettelon keskeisistä kirjallisista tai taiteellista julkaisuistanne, olkaa hyvä ja luetelkaa ne erillisessä kirjoituspohjan kentässä esittelyjen jälkeen. Julkaisuluettelo on mahdollista sisällyttää samaan tapaan myös henkilökuvaan. Niin ikään voitte ilmoittaa mahdollisen teitä käsittelevän, taustoittavan tai edustavan esittelyvideon linkin, jolloin lisäämme sen näkyville näytteilleasettajagalleriaan esittelyartikkelin ja mahdollisen julkaisuluettelon jälkeen, seuraavassa kappaleessa kuvattavan lisätietopainikkeen alle. Huomaattehan että tällä hetkellä vain Youtube-videoita on teknisesti mahdollisia lisätä näkyville sivuillemme.
Ohjaamme sivujen kävijöitä näytteilleasettajagalleriasta kotisivuillenne, Facebook-sivuillenne tai muuhun WWW-osoitteeseen, jonka olette ilmoittanut kirjoituspohjan kohdassa messuosaston WWW-osoite. Antamanne osoite linkitetään ainakin sivujen otsikkoon sekä esittelyosion alla olevaan erottuvaan lisätietopainikkeeseen, jossa lukee kävijän etunimellä varustettu tervetulotoivotus tutustumaan näytteilleasettajan tarjontaan (nimi tulee näkyville vain jos kävijä on kirjautuneena sisään käyttäjätunnuksella). Lisäksi sama osoite julkaistaan yleensä myös messulehden lyhyen esittelyn yhteydessä linkkinä. Jonkin WWW-osoitteen ilmoittaminen on pakollista sähköisessä kirjoituspohjassa, joten jos teillä ei ole antaa mitään omaa osoitetta, olkaa hyvä ja lisätkää kohtaan vaikkapa http://www.rajatieto.fi. Henkilögalleriassa vastaavaan painikkeeseen käy myös sähköpostiosoite.
Nyt kun olette täyttänyt kaikki esittelyyn liittyvät perustiedot eli nimet, esittelyt sekä jatkoyhteydet julkaisuihin ja WWW-sivuille, on aika siirtyä kirjoituspohjan seuraavaan osioon. Edellisten tietojen tarkoitus oli houkutella kävijöitä kiinnostumaan Teistä, olipa kyse sitten mahdollisesta Hengen ja Tiedon messuilla tapahtuvasta tarjonnasta tai toiminnasta messujen ulkopuolella. Seuraava osio kirjoituspohjassa on omistettu messuosastonne luokittelulle, jossa hyödynnettävät termit ja kategoriat edesauttavat merkittävästi messukävijöiden tiedonhakua näytteilleasettajagalleriasta, lisäten parhaimmillaan huomattavastikin palveluidenne löydettävyyttä ja näkyvyyttä myös Googlen kaltaisissa hakupalveluissa.
Luokitteluun käytettävät hakutermit ja -luvut, hakemisto-otsakkeet sekä muut tunnisteet muodostavat kukin sivuillamme oman taksonomiansa. Näitä luokitustietoja voidaan liittää haluttu määrä näytteilleasettajagallerian tai henkilögallerian kampanjasivun ns. tägeinä eli aihetunnisteina. Tällöin ne tulevat sivullanne näkyville klikattavana linkkinä, josta pääsee tutkimaan kaikkia niitä sivuja, joihin kyseinen hakutermi, luku, tunniste tai otsake on vastaavalla tavalla tägätty. Tägit näkyvät sivujen desktop-versiossa ja tablettiversiossa kampanjasivun oikeassa sivupalkissa, mobiiliversiossa sivupalkin sisältö tulee näkyville edellä kerrottujen perustietojen jälkeen.
Sivuja on mahdollista järjestellä erilaisiksi luetteloiksi käyttämällä siinä hyödyksi tietyn taksonomian tägejä – esimerkiksi toimialojen hakemisto-otsakkeita käyttäen voidaan virtuaaliset messuosastot järjestää aakkoselliseksi luetteloksi toimialakohtaisesti eriteltynä. Asiasanoja lukuun ottamatta kunkin taksonomian tägit on syötetty valmiiksi näytteilleasettajagallerian ja esiintyjägallerian editointityökalun yhteyteen, jolloin järjestelmä ehdottaa niitä automaattisesti kun taksonomian kenttään syötetään sanan alkua (koskee vain niitä joilla on muokkausoikeus). Tägeihin ja kampanjasivun muihin sisältöihin perustuvaa hakua on tarkoitus myöhemmin laajentaa edistyneitä hakuominaisuuksia käyttäen.
Ensimmäisenä luokittelutietona voitte kertoa halutessanne yhteisön tai toiminnan alkamis-/perustamisvuoden. Vuosi tai vuodet tägätään näytteilleasettajagallerian sivupalkkiin omaan taksonomiaansa, josta messuosastoja voi hakea perustamisvuoden mukaan ja etsiä esimerkiksi juhlavuottaan viettäviä toimijoita. Perustamisvuosia voi olla useitakin, jos toiminta on vaikkapa välillä hiipunut tai matkan varrella on tapahtunut eri toimijoiden yhdistymisiä. Voitte kertoa halutessanne mahdollisen yhteisön tai yrityksen rekisteröimisvuoden, joka tägätään niin ikään näytteilleasettajagalleriassa omaan taksonomiaan, josta voi tehdä hakuja näiden vuosilukujen perusteella. Kaikki vuosiluvut (ja myös vuosikymmenet) on merkitty valmiiksi taksonomiaan vuodesta 1900 lähtien. Esiintyjägallerian sivujen ja muiden henkilökuvien sivujen kohdalla vastaava tieto on syntymävuosi.
Seuraavaksi teidän tulee valita pakollisena tietona yksi tai useampi julkaistava toimiala, jotka kuvaavat parhaiten toimintaanne ja tarjontaanne. Toimialojen otsakkeet liikkuvat hyvin yleisellä tasolla, tarkennuksia toimialoihin liittyen voitte tehdä käyttämällä asiasanoja (ks. seuraava kappale). Verkkosivuilta voi ilmoittamanne tiedon avulla hakea teitä toimialan tai toimialojen perusteella. Haku toimii siten, että sivupalkista löytyvän toimialan otsaketta klikkaamalla tulee toimiala-taksonomian alasivuna näkyville luettelo juuri sitä toimialaa edustavista messuosastoista. Varaamme mahdollisuuden julkaista myös erikseen toimialakohtaisia luetteloita näytteilleasettajista.
Näytteilleasettajagalleriassa ja henkilögalleriassa ovat valittavissa seuraavat toimialat:
Kirjoittakaa tämän jälkeen toisena pakollisena luokittelutietona pilkulla erotettuna noin 4-80 avainsanaa, jotka kuvaavat tarkemmin toimialaanne, tarjoamianne tuote- tai palvelunimikkeitä, edustamaanne aihealuetta, maantieteellistä toimialuettanne tai sijaintia, toiminnan tyyppiä (esim. yhdistykset), toimintanne laajuutta, ajanvarausmahdollisuutta yms. Voitte käyttää luokittelussa erilaisia kattotermejä, täsmentäviä sanoja ja asian tarkoin yksilöiviä termejä. Näiden niin näytteilleasettajagalleriassa kuin henkilögalleriassakin käyttämiemme hakutermien taustalla ovat kirjastoluokitteluistakin tutut asiasanat, jotka ovat sivuillamme omana taksonomianaan (samoja asiasanoja käytetään myös kirjaston aineiston luokitteluun).
Asiasanojen käyttö tarkoittaa sitä, että niiden tulisi noudattaa määrättyä standardia, jotta kaikki hakutermit noudattaisivat samaa kirjoitusasua ja jotta käsitteisiin viitattaisiin aina samalla termillä, eikä samaa tarkoittavilla synonyymeilla. Tämä on tärkeää, koska kun hakutermejä käytetään tägeinä, kaikkia samaan asiaan viittaavia hakutermejä ei löydy, jos tägeissä käytetään useita päällekkäisiä synonyymejä tai ne kirjoitetaan vaihtelevasti monikossa ja yksikkömuodossa. Tägit tarjoavat hyvin toimivat hakuominaisuudet vain, jos hakutermien kirjoitusasut ovat yhdenmukaisia ja useita täysin samaa asiaa tarkoittavia sanoja ei käytetä ainakaan varsinaisina hakutermeinä.
Meidän sivuillamme käytettävän standardin pohjana ovat Kansalliskirjaston kehittämät Yleinen Suomalainen Ontologia (Yleinen suomalainen asiasanasto), KOKO-ontologia, YSO-paikat sekä pieneltä osin YSO-ehdotukset, joita täydentävät muutamat yksityiset asiasanastot ja ontologiat sekä Yhdysvaltain kongressin kirjaston, Tukholman kuninkaallisen kirjaston ja WikiDatan asiasanojen suomenkieliset käännökset. Nämä asiasanat on koottu asiakkaidemme ja avustajiemme käyttöön Rajatiedon asiasanaluetteloksi, jossa on noin 6000 asiasanaa ja niiden lisäksi joitakin tuhansia ns. ohjaustermejä, jotka ovat varsinaisen päätermin eli asiasanan synonyymejä tai melkein samaa tarkoittavia hakutermejä – jokainen näistä ohjaustermeistä yksilöi sen päätermin, jota tulee käyttää ohjaustermin sijasta. Tässä asiasanastossa on varsinaisten rajatietoa koskevien asiasanojen lisäksi myös jonkin verran sellaisia liitännäistermejä, jotka usein muutoin toistuvat alan aiheiden luokittelussa. Jos jotain asiaa kuvaavaa asiasanaa ei valmiista asiasanojen luettelosta (vielä) löydy, voitte siirtyä Kansalliskirjaston ylläpitämän Finto-palvelun sivuille ja katsoa onnistuisitko löytämään kaipaamanne hakutermi sieltä – jos oikea termi löytyy, siitä kannattaa ilmoittaa meillekin niin lisäämme sen mukaan asiasanaluetteloon. Sivuiltamme löytyy lisäksi laajempi asiasanojen hierarkia, johon on koottu käsitesuhteiden mukaan järjestettynä kaikki päätermit Rajatiedon asiasanaluettelosta sekä asiayhteyksien pohjalta niiden kattotermejä, niiden aihepiiriä koskevia rinnakkaistermejä sekä Hengen ja Tiedon näytteilleasettajia palvelevia asiasanoja. Yhteensä tämä asiasanhierarkia kattaa noin 10300 asiasanaa.
Asiasanoja on hyvä etsiä valmiiksi jo ennalta, jotta saatte luokiteltua oman sivunne mahdollisimman kattavasti näitä virallisia hakutermejä hyödyntäen. Voitte tutkia asiasanojen käyttöä tarkemmin virtuaalisesta infopisteestä sekä tutkimalla näytteilleasettajagallerian etusivun lopusta löytyvää suosituimpien asiasanojen asiasanapilveä ja omaa alaanne koskettavien virtuaalisten messuosastojen käyttämiä asiasanoja – kullekin näytteilleasettajagallerian sivulle tägätyt asiasanat löytyvät kampanjasivun sivupalkin yläosasta. Useimmat asiasanaluettelon asiasanat löytyvät jo valmiiksi asiasanoja koskevasta taksonomiasta tägeinä ja sieltä vielä puuttuviakin ollaan sinne lisäämässä, josta ne on helppo poimia omaa messuosastoa kuvaaviksi tägeiksi siinä vaiheessa kun muokkausominaisuuden käyttö laajenee (toistaiseksi omia sivuja voi muokata vain rajattu testiryhmä sekä sivujen ylläpito). Vähintään kaksi kertaa tägättyjen asiasanojen aakkosellinen luettelo löytyy jokaisen asiasanan (esim. rajatiedon) sivulta löytyvästä pudotusvalikosta. Virtuaaliselta infopisteeltä löytyy kattavampi pudotusvalikko.
Oikeanlaiset hakusanat ovat omiaan edistämään parhaimmillaan huomattavastikin sivunne näkyvyyttä myös Googlen kaltaisten hakupalveluiden sivuilla. Joidenkin asiasanojen avulla Google yhdistää hakuosumat myös karttapalveluunsa, tuottaen listan lähialueelta löytyvistä palveluista ja niiden aukioloajoista. Kattava asiasanojen käyttäminen edesauttaa myös sitä, että linkki sivuillenne tulee näkyville kanssanne samankaltaisten näytteilleasettajien listalle, joka löytyy pienellä fontilla jokaisen sivun oikeasta alalaidasta otsikolla “tutustu myös”. Voisi sanoa, mitä monipuolisemmin käytätte hakusanoja, sitä parempi – kunhan ne kuvaavat messuosastonne tarjontaa ja toimintaanne. Asiasanakenttään tulevan tekstin pituus tulee olla vähintään 20 merkkiä ja enintään 1600 merkkiä.
Olkaa hyvä ja luetelkaa seuraavaksi mahdolliset kielet, joilla palvelette, pilkulla erotettuna. Kieliä käytetään näytteilleasettajagalleriassa ja henkilögalleriassa muiden hakutermien tavoin omina tägeinään, joiden perusteella kävijät voivat etsiä sivuiltamme messuosastoja sillä kielellä, jolla he toivoisivat asiointinsa hoituvan. Jos kielen nimi voidaan ilmaista usealla eri tavalla, ei hätää sillä meillä on kielitaksonomiassa valmiiksi kattavasti eri kieliä, joista voi valita kielen sen “oikealla” nimellä (ylläpito hoitaa asian puolestanne, jos ja kun teillä ei toistaiseksi ole muokkausoikeutta). Kielitaksonomiasta tällä hetkellä löytyviä kieliä voi tarkastella myös näytteilleasettajagallerian etusivulta.
Kielten jälkeen voitte ilmoittaa myös maantieteellisen toimialueenne, esimerkiksi myynti- tai palvelualueen. Toimialue on lähtökohtaisesti koko maa, jos muuta tietoa ei ilmoiteta. Voitte ilmoittaa toimialueeksi esimerkiksi maakunnan tai -kuntia, tai jonkin vieraan maan. Voitte myös ilmoittaa yksittäisen kaupungin, vaikka niin suppea toimialue lieneekin harvinaisuus.
Luokittelutietoihin sisältyy myös messuosastoonne sisältyvien pöytäpaikkojen tai luokkatilan tunnus, tai tunnukset jos olette varannut useita paikkoja (esim. “157-162” tai “hoitoluokka 3A1-3”). Jos samaan tilaukseen ei sisälly fyysistä messupaikkaa (olette varanneet mahdollisen messupaikan jo aiemmin), tällöin mahdollisen erikseen varatun messupaikan tunnukset voi ilmoittaa asiointitiedoille tarkoitetun osion viimeisessä kentässä. Esiintyjän kirjoituspohjassa tämä tieto pyydetään lisätietoja-kohdassa ja se on pakollinen (jos täytät kirjoituspohjan jostain syystä pelkästään ilmotuskampanjan tietojen ilmoittamiseksi, merkitse tähän kenttään “ei messupaikkaa”). Jos messupaikka jaetaan useampien messuosastojen kesken, ilmoitattehan myös oletteko paikalla vain toisena päivänä vai kumpanakin päivänä (esim. 157-162, paikalla vain sunnuntaina).
Luokittelua voi täydentää esitystilan tunnuksella, jolle on luokittelussa oma taksonomiansa. Esitystilan tunnus ja esityspaikka sisältyy automaattisesti ohjelma-ajan tilaukseen, promokampanjassa esitystilat voi ilmoittaa verkkokaupan kassan laajennetulla tilauslomakkeella osana ohjelmatietoja ja jos kyse on omalla messupaikalla järjestetystä ohjelmasta, tämä käy ilmi täyttäessänne kentän “messupaikan ohjelma”. Tietoja voidaan täydentää ilmoittamalla taustatietoja tai ohjelmatietoja kuten messuvuodet (“messut 199X” tai “messut 20XX”), lipunhinnat (“liput 5e”, “liput 10e”, “liput 15e”, “liput 20e”, “liput 25e”, “liput 30e”, “liput 35e”, “liput 40e” tai “liput 50e”), sisäänpääsy (“avoin tilaisuus”, “tilaisuus suljetuin ovin”, “workshop suljetuin ovin” tai “kutsuvierastilaisuus”) sekä julkisuus (“taltiointilupa maksuttomiin tilaisuuksiin”, “taltiointilupa maksullisiin tilaisuuksiin” tai “taltiointi- ja julkaisulupa”).
Lisäksi messuasiakkaita ja kumppaneita voi hakea sivuiltamme myös maksutapojen mukaan. Voitte ilmoittaa näytteilleasettajagalleriaa tai henkilögalleriaa varten ne maksutavat, joita kävijät/asiakkaat voivat käyttää maksaessaan palveluistanne tai tuotteistanne messuosastollanne, workshop-aikanne lipunmyynnissä ja/tai kampanjan yhteydessä. Verkkokaupan kassalta sekä sähköisestä kirjoituspohjasta maksutapoja käsittelevä lisäkenttä löytyy lisätiedot-osiosta. Mahdollisia maksutapoja ovat mm. Apple Pay, Epassi, Korttimaksu, Kryptovaluuttamaksu (Bitcoin ja Ethereum ym), Käteinen, Lasku, MobilePay, Osamaksu, PayPal, Postiennakko, Siirto, SmartumPay, Puhelinmaksu, Lahjakortti, Tekstiviesti ja Verkkopankki.
Seuraava kohta kirjoituspohjassa käsittelee asiointiin tarvittavien tietojen ilmoittamista (esiintyjän kirjoituspohjassa nämä tiedot ovat kuitenkin poikkeuksellisesti heti perustietojen jälkeen). Ensimmäiseksi teitä pyydetään ilmoittamaan mahdolliset palvelu-/aukioloajat näytteilleasettajagallerian tai henkilögallerian yläpalkissa sekä messulehden laajennetussa ilmoituksessa julkaistavaksi. Aikatietoja voidaan hyödyntää myös sellaisissa yhteenvedoissa, joissa näkyvät interaktiivisesti parhaillaan tavoitettavissa olevat palveluntarjoajat. Ellette ole säännöllisesti tavoitettavissa, voitte erikseen ilmoittaa mikäli palvelette sopimuksen mukaan (tai vaihtelevasti). Mahdollisen käyntiosoitteen ja palvelunumeron tai -sähköpostiosoitteen voitte ilmoittaa erillisissä lisäkentissä. Aukioloaikaa kuvaavan tekstin pituus voi olla enintään 100 merkkiä.
Olkaa hyvä ja ilmoittakaa seuraavaksi yhteystietonne. Voitte ilmoittaa mahdollisen julkaistavan yhteys- tai käyntiosoitteen, esim. palvelu- tai toimipaikan sijainti, jos haluatte julkaista sen näytteilleasettajagallerian alapalkissa sekä lehtemme messuesittelyssä (henkilögalleriassa osoitetta ei julkaista ellette ole tilanneet laajennettua ilmoitustilaa). Verkkosivuilla (käynti)osoite myös linkittää sivun Google maps -koordinaatteihin. Osoitteen enimmäispituus on 100 merkkiä. Osoitteen jälkeen voitte seuraavissa kentissä kertoa mihin haluatte yhteydenotot sähköpostitse sekä puhelimitse (esim. palvelunumeroon), jos tahdotte nämä tiedot messulehteen ja näytteilleasettajagallerian alapalkkiin.
Yhteystietojen ilmoittamisen jälkeen voitte lähettää halutessanne julkaistavaksi verkkokauppanne tai muun ostospaikan linkin, josta virtuaalisen messuosaston tarjontaan liittyviä tuotteita tai palveluita voi ostaa. Verkkokaupan WWW-osoite lisätään näytteilleasettajagalleriassa kauppaa symboloivan ikoniin, jonka vieressä julkaistaan sosiaalisen median ikoneita. Ensimmäinen näistä ikoneista on Facebookin symboli, johon upotetaan Facebook-sivunne linkki (vastauksen tähän kenttään on siis oltava WWW-osoite). Seuraavana julkaistavana tietona on Instagram-profiilin linkki ja Instagramin logo. Lopuksi voitte ilmoittaa Twitter-tilin ja Youtube-kanavan WWW-osoitteen julkaistavaksi näiden somepalveluden logosta linkitettynä. Uutena sosiaalisena mediana tähän on lisäksi mahdollista liittää myös Telegram-kanavanne, henkilögalleriaan Telegram-linkkiä ei ole kuitenkaan toistaiseksi saatavilla.
Viimeisessä osiossa voitte halutessanne hieman täydentää lähettämiänne tietoja. Näytteilleasettajagalleria avattiin koekäyttöön 2021 ja on siirtymässä parhaillaan vaiheeseen, jossa testataan mahdollisuutta muokata itse oman messuosaston esittelyä verkkokaupan käyttäjätunnusten avulla. Osalle messuasiakkaistamme on jo syksyllä 2021 luotu näytteilleasettajagalleriaan oma kampanjasivu aiemmin lähettämienne tietojen ja poikkeuksellisesti osin myös julkisten tietolähteiden pohjalta. Voitte tarkistaa mahdollisen kampanjasivunne (eli virtuaalisen messuosaston sivun) näytteilleasettajagalleriasta ja ilmoittaa mikäli haluatte poistaa tietoja, sillä asiasanat, toimialat, kielet ja maksutavat ovat sellaisia tietoja, etteivät lähettämänne uudet tiedot yleensä korvaa automaattisesti jo julkaistuja tietoja. Tietojen poistamista koskeva kenttä on verkkokaupan kassan tilauslomakkeella näytteilleasettajan ilmoitusaineiston perustietojen viimeisenä kenttänä ja sähköisessä kirjoituspohjassa lisätieto-osion alussa.
Voitte myös ilmoittaa verkkokaupan kassalla sijaitsevan laajennetun tilauslomakkeen tai sähköisen kirjoituspohjan lopuksi, mikäli haluatte liittää (niin sanotusti upottaa) virtuaaliselle messuosastollenne postituslistan liittymislomakkeen (hinta 5€ + ALV 24%). Liittymiskaavakkeen liittäminen verkkosivuille edellyttää, että käyttämänne sähköpostilista-alusta mahdollistaa teknisesti upotuskoodin lisäämisen. Tämän palvelun voi saada myös maksutta kaupan päälle kun tilaatte lisänäkyvyyden messuosastollenne tai kampanjallenne. Vastaanotamme upotuskoodin erikseen sähköpostitse tai muulla sovitulla tavalla.
Seuraavaksi ilmoittakaa halutessanne messuosaston ohjelmien perustiedot, jos järjestätte esityksiä mahdollisella fyysisellä messupaikalla. Messupaikkaa tilatessa voitte ilmoittaa nämä perustiedot kaupan tuotesivulla, muissa tilauksissa voitte ilmoittaa perustiedot verkkokaupan kassan laajennetun tilauslomakkeen tai sähköisen kirjoituspohjan lisätietoja-osiossa. Näitä perustietoja ovat ohjelman aika, esiintyjä ja otsikko ohjelmakaaviota sekä verkkosivuja varten ja mahdollinen hinta, jos ohjelma on maksullinen (maksullista ohjelmaa voi järjestää vain erityisluvalla tai jos esityksen pituus on vähintään 2 tuntia). Tietojen merkkimäärä enintään 1000 merkkiä.
Olkaa hyvä ja kirjoittakaa seuraavaksi halutessanne kolme suosittelukuplaa, jonka sisällöksi tulee henkilön esittämä (asiakas)suosittelu, asiakaskokemus, kannustus, mietelause, anekdootti tai muu lausuma toimintaanne liittyen, jonka haluatte esittää sivujemme kävijöille. Suositukset esitetään liukuvina tekstilaatikkoina ja niihin tulee liittää lisäksi lausuman esittäneen tahon nimi, tittelit ja/tai asuinpaikka. Nimen pituus enintään 50, tittelin ja paikkakunnan enintään 50 sekä suosittelutekstin pituus enintään 800 merkkiä. Suosittelut voi lähettää vain sähköisen kirjoituspohjan välityksellä tai sähköpostitse – sen voi jättää myös tyhjäksi, jolloin niiden tilalla esitetään vinkkejä sivujemme kävijöille.
Jos tilaatte oman messupaikan, sen jakaminen useamman kuin yhden näytteilleasettajan kesken on mahdollista, jolloin paikan hintaan lisätään yhteispaikkamaksu 10-90€. Messupaikan jakaminen on mahdollista joko osittamalla se useiden näytteilleasettajan kesken tai jakamalla se eri päiville siten, että lauantaina ja sunnuntaina paikasta vastaavat eri näytteilleasettajat. Eri näytteilleasettajien tulee lähettää julkaistavaksi oman esittelynsä jokainen erikseen käyttämällä sähköistä kirjoituspohjaa. Nämä yhteispaikat ja paikan jakamisen tapaa koskevat tiedot voi ilmoittaa verkkokaupan kassan tilauslomakkeella näytteilleasettajan ilmoitusaineiston perustietoja koskevan osion lopuksi tai sähköisessä kirjoituspohjassa lisätieto-kohdassa.
Voitte lisäksi täydentää laskutustietojanne ilmoittamalla Y-tunnuksen, joka on pakollista mikäli ilmoitatte tilaajaksi yrityksen tai toiminimen. Suosittelemme messupaikkaa tilatessa täyttämään samalla kentän tilinumeron ilmoittamiselle, joka nopeuttaa mahdollisten hyvitysten saamista rahallisten suoritusten kautta (tietoa kysytään verkkokaupan kassan tilauslomakkeella heti laskutustietojen jälkeen vain, jos tilaukseen sisältyy fyysinen messupaikka). Fyysistä messupaikkaa tilatessa teidän tulee myös ilmoittaa, kuinka monta messupöytää varaatte mahdolliselle omalle pöytä- tai luokkapaikallenne – voitte vastata “en osaa sanoa” jos ette osaa arvioida vielä tarkkaa määrää tai ainakin suuntaa-antavaa enimmäismäärää. Messualueelta Helsingin Suomalaiselta Yhteiskoululta voi lainata maksutta luokkatiloista pulpetteja ja pöytiä (useimpien koko on 49x70cm, mutta pidempiäkin pöytiä messualueelta löytyy).
Lisätietoja-osiossa voi myös ilmoittaa halukkuudesta varata 1/4 sivun tai 1/8 sivun mainostilaa messulehdestä (sisältäen kaupan päälle vastaavan mainostilan Ääretön-lehdestä), myöntää luvan mahdollisten omien messuohjelmien tallentamiseen ja liittyä postituslistallemme. Tilaussivulla voitte puolestaan ostaa ilmoituksen korostuksen ja laajennettua ilmoitustilaa. Mikäli varaatte myös messupaikan, pöytäpaikkojen tai luokkapaikkojen tilaussivuilla voitte lisäksi lunastaa sähkön messupaikalle sekä vuokrata rajatusti messukalusteita.
Tilauslomakkeessa on erikseen vielä lisätietoja-kenttä, johon voitte vapaavalintaisesti kirjoittaa täydentäviä tietoa tai pyytää esimerkiksi laskun lähettämistä postitse (jos olette valinneet maksutavaksi laskutuksen / osamaksun).
Tallenna